El llibre «Costa Brava Panoràmica» recull un centenar de postals antigues del litoral gironí

Costa Brava Panoràmica és una obra excepcional, imprescindible per als amants de la Costa Brava. El llibre recull un centenar de postals antigues, entre 1890 i 1955, de la Costa Brava que es presenta més autèntica i genuïna que mai, i una vintena de panoràmiques espectaculars del principi del segle XX, que ressegueixen des de la costa de Blanes fins a la de Portbou, passant per tots els municipis compresos al litoral gironí.

Al llarg de les pàgines, remalladores i mestres d’aixa, tot un espectacle de gent de mar que feineja al port i que conviu amb l’arribada dels primers estiuejants. Un testimoni gràfic d’excepció que recupera un temps, en ocasions dur i auster que ara retorna amb força i se’ns presenta en format postal.

El llibre Costa Brava Panoràmica, publicat per l’editorial Efadós amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, té per objectiu mostrar al lector imatges de gran format sobre la Costa Brava del segle passat i de difondre una realitat que ara esdevé patrimoni històric. El llibre pretén ser una mostra d’imatges d’espais i vivències d’una època que arrenca dos segles enrere.

Els autors de la publicació, Maria Àngels Suquet i Marc Auladell, han utilitzat material de diversos fotògrafs catalans. La publicació, de 188 pàgines, té una tirada de 3.100 unitats i es distribueix des del 25 de novembre. El Patronat de Turisme  distribuirà exemplars del llibre en actes oficials i promocionals, i l’editorial Efadós emprarà els seus canals habituals de distribució i comercialització, Nus de Llibres, per a distribuir-lo per Catalunya, Balears, Catalunya nord, País Valencià i Madrid.

El llibre es presentarà públicament el 2 de desembre de 2010 a les 20h a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.