Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes implicats en una baralla amb diversos ferits a Anglès

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners amb la col·laboració d’agents de la policia local d’Anglès, van detenir el 9 de setembre dos veïns de la població, de 25 i 26 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte de lesions i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

També es va detenir un tercer home, de 22 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Castelló d’Empúries com a presumpte autor d’un delicte de lesions.

Els fets es remunten a la matinada del 31 d’agost. Durant els actes de les festes de les ‘Gales’ d’Anglès es va iniciar una baralla dins el pavelló municipal. Els aldarulls van acabar a l’exterior del local, amb el resultat de diversos ferits, entre ells un caporal dels mossos d’esquadra i un policia local.

Pels voltants de les sis del matí la festa va finalitzar. L’organització va tancar la música i el personal de seguretat va començar a desallotjar les persones que hi quedaven, uns 150 joves. Mentre es produïa la sortida es va iniciar una baralla entre els agents de seguretat i un grup de persones. Alertats dels aldarulls, una patrulla de mossos de paisà i una altra de la policia local es van adreçar al lloc.

En arribar-hi, els policies van anar a auxiliar els ferits i un grup d’unes cinquanta persones van increpar-los. Tot i identificar-se com a agents de l’autoritat, dos joves van escometre el caporal colpejant-lo, la qual cosa li va produir diverses fractures al canell. El policia local va patir un esquinç en un canell.

Paral·lelament a les esmentades agressions, un treballador que controlava els accessos al pavelló va pegar dos forts cops de defensa a un dels assistents, la qual cosa li va produir una fractura oberta en un dit i un trau al cap.

Arran dels fets els mossos van obrir una investigació per tal d’identificar els diversos implicats. El 9 de setembre es van detenir els dos agressors dels policies i seguidament el controlador que va agredir al jove.

Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar el 10 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.