Èxit de públic a la IV Jornada de Manga i Anime de Blanes

Presentació del llibre 'La serie de la tevs vida'

Presentació del llibre ‘La serie de la tevs vida’

El casal de joves Morralla, Espai Creatiu, de Blanes ha estat avui l’escenari que ha allotjat la IV Jornada de Manga i Anime. Una vegada més, l’experiència ha tornat a ser un èxit de públic, amb l’assistència de desenes de joves.

La IV Jornada de Manga i Anime ha estat organitzada per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Amics de la Cultura Asiàtica a Blanes amb el suport del col·lectiu del Taller de Manga del Morralla, i s’han allargat durant tot el dia. L’esdeveniment ha estat un punt de trobada pel gran nombre d’aficionats amb què compten actualment les diverses vessants de la cultura japonesa, i en aquest sentit han participat joves provinents tant de Blanes com de diverses poblacions de la seva àrea d’influència.

Durant la jornada s’ha realitzat un taller d’escriptura japonesa kanki, taller de dibuix manga i anime, taller de cuina decorativa japonesa amb el xef Mario Torres, taller d’iniciació al joc “Magic the Gathering”, taller d’origami, concurs de karaoke i cosplay, projeccions de pel·lícules i sèries, gimcana, concurs de disfresses i concerts. La IV Jornada de Manga i Anime està previst que finalitzi aquest nit amb el lliurament de premis dels diferents concursos que s’hi estan organitzant.

Presentació del llibre La sèrie de la teva vida

Un dels principals pols d’atracció ha estat la presentació que s’ha fet per segona vegada a Blanes del llibre La sèrie de la teva vida, obra d’en Marc Zanni i Joan Sanz, actors de doblatge. Ells dos són els qui s’encarreguen de donar vida als personatges de dibuixos animats Son Goku i Vegeta respectivament, a la sèrie Bola de Drac Z, la versió catalana de Dragon Ball.

Al llibre, els actors narren les experiències, anècdotes i altres curiositats que els ha comportat ser les veus que identifiquen els dos personatges més carismàtics i coneguts de la sèrie anime. Tant al llibre com a la xerrada que han protagonitzat avui al migdia a Blanes per segona vegada en pocs mesos –la primera va ser el març d’aquest any a la Biblioteca Comarcal- es responen a les preguntes i dubtes més habituals que tenen els seguidors de la sèrie. També s’explica el making off del llibre, així com preguntes que sorgeixen sempre que un neòfit en la matèria fa una primera aproximació al món del doblatge, força desconegut pel públic en general.

La presentació s’ha tancat amb un concurs que posava a prova els coneixements que tenien sobre la sèrie els assisents –els dos actors reproduïen part d’un diàleg i el públic havia d’endevinar a quin capítol corresponia-, així com amb la signatura d’exemplars del llibre a càrrec dels autors.