El 83% dels usuaris de l’Aeroport de Girona – Costa Brava el qualifiquen com a bo o molt bo

Un 83% dels usuaris de l’Aeroport de Girona – Costa Brava el qualifiquen com a molt bo o bo, segons recull l’informe de Nivells de Qualitat Percebuda corresponent a l’onada d’estiu de 2010. Concretament, un 17% van qualificar la infraestructura com a molt bona, un 66% com a bona i un 16% com a normal.

L’aeroport gironí va obtenir una puntuació de 3,95 sobre 5 segons el mateix l’informe, una puntuació 0,11 punts per sobre de l’obtinguda en el mateix període de l’any passat i un 0,36 superior a l’obtinguda el 2008.

 

 

L’índex general de qualitat (IGC) és un índex ponderat de valoració sobre els serveis que ofereix l’aeroport. Per dur a terme l’estudi, es va enquestar a 693 usuaris de l’aeroport, entre passatgers i acompanyants, entre els dies 6 i 10 de setembre.

En relació a l’índex de qualitat de seguretat, durant el darrer estiu es va obtenir una puntuació de 3,90, confirmant la tendència a l’alça en aquest camp. Durant l’onada estival de l’any anterior l’índex obtingut va ser de 3,84 i el corresponent al mateix període de 2008 va ser de 3,73.

Els aspectes més valorats per part dels usuaris de l’aeroport gironí són el servei d’assistència a persones de mobilitat reduïda (4,89), la senyalització i ubicació dels mostradors de vehicles de lloguer (4,77), el temps d’espera de la d’equipatge (4,58), la senyalització de la cinta d’equipatge (4,51) i el temps a la cua del filtre de control de passaports del desembarcament (4,43). Els cinc atributs, a més, van ser valorats amb un índex superior a l’obtingut a l’estiu de 2009.

Per àrees de servei, la millor valorada és el desembarcament i recollida d’equipatge, amb un índex de 4,40, i el confort de l’aeroport, amb una puntuació de 4,07 punts. Totes dues puntuacions superen les de l’estiu de 2009 amb un increment corresponent a 0,51 i 0,24 punts respectivament. En quant als aspectes qualitatius millor considerats per part dels passatgers i acompanyants de l’aeroport de Girona – Costa Brava destaquen la neteja, la rapidesa i les dimensions de la infraestructura que la converteixen en un espai senzill i pràctic.

recollida