Detenen un home per conrear 3.791 plantes de marihuana a Vilobí d’Onyar

Plantació de marihuana

Plantació de marihuana

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el passat 21 d’agost un home de 43 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Vilobí d’Onyar, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

mossos_vilobi1Els fets es remunten al 30 de juliol quan un turisme va cometre una greu infracció de trànsit mentre circulava per la carretera GI-553, dins de la comarca del Gironès. Un vehicle va avançar en línia contínua i va realitzar diverses maniobres posant en perill la resta d’usuaris.

Per aquest motiu, es va obrir una investigació policial per tal d’identificar i detenir al conductor del turisme. El passat 21 d’agost, i gràcies a les indagacions policials, es va localitzar i detenir al conductor, en el seu domicili de Vilobí d’Onyar, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit.

mossos_vilobi2En el moment de la seva detenció els agents van observar, al costat del domicili, una estructura formada per containers metàl·lics, dels utilitzats per transportar mercaderies per vaixell.

Concretament, es tractava de dos pisos de contenidors soterrats a uns sis metres de profunditat, els quals desprenien una forta olor a marihuana. A més, s’escoltava un soroll continu d’aparells d’aire.

mossos_vilobi5Al dia següent, conjuntament amb els agents del cos de vigilants de Vilobí d’Onyar i amb el suport de la brigada municipal, es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili del detingut. Durant l’escorcoll es va localitzar 3791 plantes de marihuana, estris per la seva manipulació, cultiu i pesatge, i 6555 euros en moneda fracccionada.

Per tot això, també se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric El detingut, amb antecedents, passarà avui a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

mossos_vilobi4