Detenen dos homes que acabaven de tallar uns 300 metres de cablejat telefònic a Vilobí d’Onyar

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 8 d’agost dos veïns de l’Hospitalet de Llobregat, de 20 i 31 anys, i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. Pels volts de la una de la matinada del mateix dia, els mossos van tenir coneixement que s’estava produint un robatori de cablejat telefònic, prop del quilòmetre 1 de la carretera GIV-5343 a Vilobí d’Onyar.

Quan una patrulla va arribar al lloc, va veure un turisme que s’incorporava a la via i fugia apressadament amb el maleter obert. Els agents van seguir-lo i van fer-li senyals al conductor perquè s’aturés. Aquest, va fer cas omís de les indicacions, es va apropar al marge de la carretera i l’acompanyant va llençar diversos objectes per la finestra.

Als pocs quilòmetres els mossos van interceptar el turisme i van identificar els dos ocupants. Dins del vehicle van localitzar dues tenalles. Seguidament van comprovar que els objectes que havien llençat anteriorment eren una cisalla i una serra de ferro.

Mentre es produïa l’actuació, una altra patrulla va comprovar que a l’alçada del punt quilomètric 1 de la carretera havien tallat uns 300 metres de cablejat telefònic. Els autors havien amagat el cablejat en un marge per recollir-lo més tard.

Els detinguts, un dels quals tenia nombrosos antecedents, van passar el dia 9 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.