Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup de ‘clavelleteres’ que furtava a turistes a Lloret de Mar

furts

Posaven el ram de flors sobre la cartera de la víctima

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir el dia 18 de juliol, a Blanes i Lloret de Mar, sis dones entre 29 i 59 anys, totes elles de nacionalitat espanyola i veïnes de Blanes i Tordera, com a presumptes autores d’un delicte de pertinença a grup criminal. Aquest grup es dedicava a cometre múltiples delictes i faltes de furt.

Aquest estiu, en iniciar-se de nou la temporada turística a Lloret de Mar, els mossos van detectar un augment dels delictes i les faltes de furt comesos per dones que venien clavells.

Els agents van observar que la major part de les víctimes eren turistes o gent gran, als quals les dones clavelleteres se’ls hi acostaven amb l’excusa de vendre un clavell, moment en el qual, aprofitaven per sostreure els diners de la cartera quan la treien per pagar.

Concretament, les dones posaven el ram de flors sobre la cartera perquè la víctima perdés el seu contacte visual i li sostreien els diners de l’interior. Per fer-ho, utilitzaven la bossa de plàstic dels clavells a la qual feien dos forats per poder passar els dits i agafar el botí.

Els agents de la comissaria de Blanes, després de realitzar una minuciosa investigació, van constatar que les autores formaven part d’un mateix grup de dones perfectament organitzades i estructurades amb la finalitat de delinquir.

Arribaven cada dia a Lloret amb cotxes i es separaven en dos grups per poder evadir millor l’acció policial i avisar en cas de ser descobertes. Sempre delinquien en zones amb gran afluència de turistes on els hi resultava més fàcil furtar diners i petits objectes electrònics (ipads, mòbils,etc.). Quan eren detectades per la policia anaven a una altra zona.

Es canviaven de roba

Algunes vegades, quan eren descobertes, també es canviaven de roba, agafaven més clavells i tornaven a buscar més víctimes a qui furtar. Quan acabava el dia es tornaven a reunir i marxaven de la població.

Davant les evidències i les múltiples denúncies recollides per aquesta pràctica els agents van detenir, el passat dijous, les sis integrants del grup criminal.

Les detingudes, que tenen antecedents, van passar el divendres dia 19 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però els va imposar la mesura cautelar de no apropar-se al nucli turístic de Lloret de Mar en un període de 2 mesos.