Més de 1.500 persones participaran aquest diumenge en la rua de Carnaval de Blanes

Arxiu Blanesaldsia.com / Foto: JFG

Arxiu Blanesaldsia.com / Foto: JFG

Organitzat pel Departament de Cultura i Festes amb la col·laboració del Departament de Promoció de la Ciutat, el pressupost del Carnaval de Blanes per aquest 2015 puja a 16.000 euros, la mateixa quantitat amb què ja va comptar al 2014.

L’acte central per excel·lència d’aquest cicle festiu a Blanes és des de fa molts anys el Concurs i la Rua de Carrosses i Comparses que enguany tindrà lloc el proper diumenge 15 de febrer a la tarda. Després que fa poc més d’una setmana es van tancar les inscripcions, enguany està previst que participin un total de 20 entitats i associacions, que inclouen 19 carrosses i sengles comparses.

Sumant tots aquests elements, hi haurà més de 1.500 persones desfilant a la rua. La major part de les colles participants provenen dels tres municipis que, per quart any consecutiu, organitzen el Carnaval de la Costa Brava Sud: Blanes, Lloret i Tossa. També n’hi ha que vindran a Blanes procedents de diverses poblacions d’arreu de l’Alt Maresme, així com de l’interior de comarques gironines.

D’aquesta manera, hi ha 5 colles que són de Blanes; 3 de Lloret i altres 3 de Tossa. La resta de participants provenen de Pineda, Santa Susanna, Tordera, Malgrat, Riells i Viabrea, Maçanet i Massanes. La colla més nombrosa, sense cap mena de dubte, serà la que prové de Lloret de Mar, que compta amb 500 persones. Està organitzada per l’associació Junts contra l’AME per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia que fa poques setmanes va acabar amb la vida del petit Aram.

Foto: JFG

Foto: JFG

Cuba, Priscilla, Guasaps, Lladres i el Rei

Pel que fa a les cinc colles de Blanes que participaran a la rua del proper diumenge, la més nombrosa –amb 100 persones- és la de l’Esbart Joaquim Ruyra, que presenta el motiu titulat Priscilla, la reina de l’Esbart. L’Associació Soy de Cuba, Soy Popular presenta Conga típica Cubana amb 20 components; l’entitat Los Guasap de Blanes, amb 80 persones, desfilarà amb la disfressa Emoticonos de wassap; i Disco Chapa, amb 30 components, presenta Los cacos de guante blanco.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Tancant la rua desfilarà el Rei Carnestoltes de Blanes amb 75 persones de la colla Que Vingui qui vulgui, que lluiran la disfressa que du per títol Fantasia daurada. Coincidint amb celebració de la rua, diumenge també serà el moment en què el jurat qualificador haurà de decidir els guanyadors del Concurs de Carrosses i Comparses. Es repartiran tres primers premis per a tres categories diferents: carrosses d’entitats blanenques, carrosses d’altres municipis i comparses en general.

Els tres primers classificats de les dues primeres categories rebran com a premi els mateixos imports en metàl·lic: 1.200 euros per al primer, 800 per al segon i 400 per al tercer. Pel que fa a la categoria de comparses, el primer premi és de 600 euros, el segon de 400 i el tercer de 200.

La Rua de Carnaval començarà diumenge a les cinc de la tarda i farà el mateix recorregut d’anteriors edicions: Carrer Jaume I, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça de Catalunya i Passeig de la Marina, on finalitzarà. Com és tradicional, es compten en centenars i milers el nombre de persones que es concentren al llarg del recorregut de la rua per admirar els seus components.

El cicle del Carnaval a Blanes es tancarà el dimecres 18 de febrer amb l’enterrament de la sardina i el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses. La celebració es tancarà amb un fi de festa, coca i vi dolç.