El PSC portarà al Parlament el tancament del CAP de Fenals

El PSC qüestionarà al Parlament l’imminent tancament del CAP de Fenals (Lloret de Mar) que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha anunciat pel dia 22 de juny a través d’una circular signada per la directora gerent dirigida al personal sanitari. El PSC considera que el tancament del CAP «significa un clar retrocés en la capacitat, l’eficiència i l’eficàcia del servei» i exemplifica el «projecte de desarticulació del sistema públic de Salut».

En aquest mateix sentit, el grup municipal socialista de Lloret, presentarà una moció conjunta contra el tancament amb la resta de grups de l’oposició al ple de l’Ajuntament. Denunciarà que el govern de CiU a la vila ha abandonat el poble. El tancament del CAP deixarà el barri de Fenals desproveït d’equipament sanitari i repercutirà en detriment de la qualitat del servei d’atenció primària que es donarà en els altres dos centres, on la Corporació hi recol•locarà els professionals i on té previst redirigir els usuaris.

«Davant l’imminent tancament del CAP de Fenals, l’alcalde no només no defensa l’equipament del barri tant necessari per donar resposta tant als veïns. L’alcalde Romà Codina està conduint Lloret de Mar a un estat d’abandonament total», analitza el cap dels socialistes a l’Ajuntament de Lloret, Joan Bernat.

El grup municipal socialista valora l’aposta de l’aleshores consellera de Salut, Marina Geli, a favor de posar en funcionament el CAP de Fenals i el del Doctor Benito, al barri del Rieral com a part del programa de consolidació d’un sistema sanitari públic de qualitat. Al barri de Fenals hi ha 5.625 persones empadronades. Si es té present que la població es multiplica exponencialment durant la temporada turística, amb els ocupants de segones residències i turistes, és prioritari el manteniment d’un centre d’atenció primària de proximitat i qualitat per a residents i visitants.

Les conseqüències del creixement que havia doblat la població permanent de Lloret en deu anys (de 20.000 a 40.000 persones) va impulsar l’any 2003 el Departament de Salut, atenent una demanda de l’Ajuntament, a engegar el procés per ampliar l’atenció sanitària a l’Àrea Bàsica. Fins aleshores, Lloret tenia només un Centre d’Atenció Primària al nucli urbà.

Salut en va construir un segon al Rieral i en va habilitar un altre, provisionalment en mòduls prefabricats, a la zona de Fenals a l’espera d’instal•lar-lo definitivament als baixos d’un edifici d’habitatges de promoció pública propietat de l’Ajuntament. D’aquesta manera s’adaptava la cobertura sanitària a l’especial demografia de la zona durant la temporada d’estiu.

En aquesta línia el portaveu del PSC a Lloret de Mar, Joan Bernat, desmenteix les declaracions en les què la Corporació assegura que els mòduls de Fenals eren transitoris: «Els mòduls eren provisionals a l’espera que s’acabés la construcció d’un edifici de protecció oficial, situat a pocs metres dels mòduls, i on els seus baixos s’hi ubicava el CAP de Fenals. La realitat és que l’edifici fa temps que està acabat amb gent vivint-hi i la Generalitat no ha fet el trasllat».

«CiU ja ha demostrat que les seves prioritats no són oferir uns serveis públics de qualitat, va deixar Lloret de Mar sense servei d’urgències nocturnes i ara pretén tancar el segon CAP que dóna cobertura a un sector important de la vila. Romà Codina, dins el seu immobilisme al que ens té acostumats, calla i atorga, i això Lloret no s’ho pot permetre», lamenta Bernat.