Lloret de Mar se suma al Dia Internacional dels Museus

Museu del Mar

Museu del Mar

El Museu del Mar i Can Saragossa faran una jornada de portes obertes el 18 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus. A més, s’han programat visites guiades gratuïtes matí i tarda. Al Museu del Mar s’hi explica la història de Lloret abans de l’esclat del turisme.

Un Lloret marcat pel pes que va tenir el comerç marítim, les grans aventures amb destí a les Amèriques i tota una generació d’indians, alguns dels quals van tornar a casa seva enriquits. Són trets d’un passat no gaire llunyà que revela com era i com és encara la vila. L’horari de les visites guiades gratuïtes serà a les 12 a 18 hores.

La Masia de Can Saragossa és l’altre equipament que s’obrirà al públic demà 18 de maig per commemorar el Dia Internacional dels Museus. Situada al capdamunt del parc de Can Xardó, Can Saragossa acull una exposició permanent d’arqueologia ibèrica i la col·lecció de pintures de Joan Llaverias. La visita guiada s’ha programat a les 10.30 hores del matí.

El Dia Internacional dels Museus és una celebració que té lloc anualment. El Consell Internacional dels Museus, l’ICOM, des de 1977, proposa cada any un tema a partir del qual convida tots els seus membres, tenint en compte les tradicions i singularitats de cada país, a organitzar diverses activitats amb motiu d’aquesta commemoració, amb l’objectiu d’apropar les institucions museístiques i els professionals que hi treballen al públic en general, i de sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca i els reptes que tenen els museus per esdevenir institucions al servei de la societat i el seu desenvolupament.

Dia Europeu del Mar

Dos dies després, el 20 de maig, es commemora el Dia Europeu del Mar. Amb l’objectiu d’explicar a tot el públic interessat el vincle que històricament ha unit Lloret amb el mar, durant aquest dia s’han programat dues visites guiades gratuïtes, al matí i a la tarda, a Es Tint, un espai on antigament els pescadors de Lloret tenyien les seves xarxes i que l’any passat es va rehabilitar com a equipament visitable del MOLL (Museu Obert de Lloret).

L’edifici on es troba, Es Tint, està situat al número 6 del carreró de Sant Miquel, al barri de Venècia, on vivien la major part dels pescadors de Lloret de Mar. A banda del projecte de rehabilitació, l’equipament s’ha museïtzat i s’ha convertit en un espai interpretatiu vinculat als pescadors de Lloret de Mar, amb la qual cosa completa la història de la vila que s’explica al Museu del Mar. Les visites guiades es faran a les 11 a les 18 hores.

El Dia Europeu del Mar se celebra anualment a tot Europa el 20 de maig. La finalitat és demostrar la importància dels mars i oceans per a la vida quotidiana de les comunitats costaneres i insulars de tot Europa, així com posar de relleu les oportunitats i els desafiaments a què actualment s’enfronten les regions i sectors marítims.