Més de 400 persones al sopar solidari d’Arbúcies amb els malalts de càncer

Foto: Ajuntament d'Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

L’aspecte del pavelló de Can Delfí a Arbúcies era impressionant el passat dissabte 11 de maig. Hi havia 404 persones que havien volgut estar al costat de la delegació d’Arbúcies de la Fundació Oncolliga Girona, i unes altres 360 s’havien quedat fora per la manca d’espai.

«Vull donar les gràcies a totes les entitats que han col•laborat i a totes les persones que ens han ajudat a convertir aquesta festa en un gran esdeveniment», repetia la Nati Pagespetit, responsable de la delegació arbucienca.

La Fundació Oncolliga es va crear a Girona el 1995 com a entitat sense ànim de lucre, amb la finalitat de donar suport als malats de càncer i a les seves famílies. «Volem que els malats i la gent que els acompanya se sentin compresos i acompanyats», va assenyalar Lluïsa Ferrer, presidenta de la fundació. La delegació d’Arbúcies deixa llits, cadires de rodes, alçadores de lavabo, caminadors i, fins i tot, grues a les persones que ho necessiten. «També comptem amb dos pisos a Girona que poden utilitzar les famílies amb malalts de càncer i un parell d’hotels que ens cedeixen habitacions en cas de necessitat», explica la Nati. «Ells tenen prioritat, però ajudem tothom».

 

La jornada de l’Oncolliga va començar amb una recepció a la Casa de la Vila, des d’on l’alcalde, Pere Garriga, va donar el suport de l’Ajuntament. Desprès una cercavila de gegants, la xocolatada popular i les sardanes varen anar portant cap al sopar solidari on, amb la música de Discomòbil Kim i la presentació de Josep Riumalló, hi hagueren actuacions de l’Escola de dansa i una desfilada de pentinats infantils a càrrec de la perruqueria Giramé. Els beneficis de l’acte aportaran recursos a la delegació arbucienca per poder continuar ajudant als malalts de càncer.