Restauraran la muralla de la Vila Vella de Tossa, una de les icones de la Costa Brava

muralla-tossaL’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, signarà en els propers dies un conveni amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el conseller de Territori, Santi Vila, per a posar en marxa les obres de restauració de la muralla de la Vila Vella de Tossa, una de les icones de la Costa Brava i protegida com a Bè Cultural d’Interés Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric.

Les obres, que seran executades per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) en aplicació de l’1% cultural, tindran un cost de 120.000 euros i consistiran en la restauració del tram exterior de la muralla encarat a la platja gran, concretament des d’una de les torres situades a l’extrem nord-est fins a la torre d’en Joanàs. El cost de les obres es repartirà entre l’INCASOL i l’Ajuntament de Tossa, finançant 60.000 euros cada una de les parts.

Les obres començaran després de l’estiu i es preveu que estiguin enllestides en un parell de mesos.

Aquest conveni entre Ajuntament de Tossa, INCASOL i Departament de Cultura es portarà a aprovació en ple extraordinari avui dimecres. Entre els altres punts de l’ordre del dia del ple destaca l’aprovació de les tarifes per a l’any 2013 del servei municipal d’aigua (amb una puja d’un 2,9% a aplicar a partir de l’1 de juliol); l’adjudicació de l’explotació dels serveis a les platges o l’acceptació d’una subvenció per als sosteniment del funcionament de l’escola de música.