Tossa de Mar acull la presentació del llibre «Homes i dones de la Selva»

Presentació-tossa-de-marMés d’una seixanteta de persones van assistir a la presentació del llibre Homes i dones de la Selva que es va fer a Tossa de Mar el passat dissabte, 20 d’abril. Aquesta activitat, que s’emmarcava dins de les jornades culturals d’aquesta població, va comptar amb la participació d’un dels seus autors, Joan Llinàs; l’informador local, David Moré; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tossa, Anna Gata, i del conseller de Serveis a la Ciutadania, Joan Garriga.

La població de Tossa de Mar té una presència molt important en aquest diccionari biogràfic. Tal com va comentar la regidora de Cultura, Anna Gata, Tossa és una de les poblacions amb més representants en aquesta publicació. Segons es va exposar, la població de Tossa és la quarta població en representants amb personatges de moltes èpoques, des de Vitalis fins a Telm Zaragoza, i de rellevància ben diversa, des d’Ava Gardner fins al Dr. Ignasi Melè, descobridor de la vil·la dels Ametllers.

En el seu parlament, el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs, va destacar la col·laboració entre els dos ens que han liderat el projecte. En aquest sentit, Llinàs va assenyalar que la col·laboració entre la institució que presideix i el Consell Comarcal ha permès dur a terme treballs de rellevància com el diccionari, que és un dels únics a Catalunya en el seu estil i que obre les portes a molts altres camins d’investigació i difusió del patrimoni humà de la comarca de la Selva.

Per la seva banda, fent un símil culinari, el conseller de Serveis a la Ciutadania, Joan Garriga, va considerar que el llibre Homes i Dones de la Selva era un plat que havia tingut dos cuiners, Joan Llinàs i Narcís Figueras, i molts marmitons, els investigadors locals, i que s’havia fet a foc lent durant força temps però que havia donat com a resultat un plat excel·lent, “digne d’una estrella Michelin”.

El llibre Homes i Dones de la Selva l’ha editat el Consell Comarcal de la Selva i des del 10 de setembre de l’any passat s’ha presentat a diferents pobles de la comarca, acompanyat d’una exposició que recull els personatges més remarcables del diccionari. Es tracta d’un diccionari biogràfic que inclou un total de 829 personatges, homes i dones que han destacat a la comarca de la Selva. Alguns d’ells van destacar a la vida col·lectiva selvatana des de la cultura, l’educació, el món de l’empresa, les arts plàstiques i la música, la vida religiosa o militar, l’activitat científica o tècnica, judicial o sanitària. Aquestes biografies, ordenades de la A a la Z, són de persones que han projectat la comarca de la Selva i les seves publicacions i que, en justa correspondència, han aconseguit una merescuda rellevància pública.

La propera presentació es farà el divendres 26 d’abril a Caldes de Malavella, en el marc de les activitats programades de la Fira de la Malavella.

En el transcurs d’aquest acte, també es va presentar el número 24 dels Quaderns de la Selva, que inclou dos articles sobre Lloret, un de recordatori de Sebastià Coris, exalcalde de Tossa, i un altre sobre l’homenatge dels excursionistes catalans al Dr. Ignasi Melé.