Vidreres redueix la taxa d’escombraries de 552 habitatges per utilitzar la deixalleria

A Vidreres reclicar té premi

A Vidreres reclicar té premi

Des de l’any passat i per primera vegada al municipi de Vidreres existeix una bonificació del 20% en la taxa de recollida i tractament d’escombraries per haver utilitzat quatre o més vegades, en mesos diferents, la deixalleria municipal per part d’habitatges particulars.

Aquesta bonificació és gràcies a l’aprovació de l’ordenança de recollida de Residus Municipals que es va elaborar l’any 2011 i que va tenir en compte les diferents estratègies i requeriments que es sol·liciten a nivell europeu.

Enguany 552 habitatges ja es beneficiaran de la bonificació, cosa que suposa una gran èxit. No obstant aquest any poden tornar a acollir-se a la mesura de bonificació de la taxa d’escombraries tots els usuaris de cens de residus municipals i aconseguir una descompte de fins el 25% de la taxa de l’any 2014.

Cada ús que se’n fa s’anirà sumant i una vegada s’ha utilitzat entre quatre i sis vegades la deixalleria s’aplicarà la bonificació del 20% o del 25%, si l’ús és de 7 o més vegades, en el rebut de la taxa d’escombraries de l’exercici següent. La bonificació va en funció de l’ús i requereix uns mínims de volum i quantitat dels residus que es porten a reciclar. Cal remarcar, que pel que fa a establiments comercials, rebran la bonificació un nombre total de 51.

Agraïment

En l’actualitat l’Ajuntament de Vidreres està procedint a enviar les cartes d’agraïment a tots aquells veïns que durant l’any 2012 van realitzar correctament l’ús de la deixalleria i que ja rebran la bonificació en el rebut d’enguany. Si existeix el cas que alguna llar vidrerenca que ha realitzat correctament els tràmits i no rep la carta, s’hauria de posar en contacte amb l’Ajuntament per tal de poder resoldre els problemes existents.

Segons el regidor de Medi Ambient, Eduard Adrobau, «aquesta mesura està pensada per millorar i contribuir al sistema de reciclatge municipal. Aquests gestos individuals que fan avançar la societat».