Salvador Balliu és el nou president del Consell Comarcal Comarcal de la Selva

Balliu

Salvador Balliu

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, s’ha convertit en el nou president del Consell Comarcal de la Selva en el transcurs del ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dimarts a la tarda a la sala de plens després de la dimissió de Robert Fauria, el passat 22 de febrer. En aquest Ple també han pres possessió els dos nous consellers de Convergència i Unió Joaquim Torrecillas i Assumpta Margenats que substitueixen a Josep Valls i Alba Serra respectivament.

El nou president de l’ens comarcal compta amb la confiança de l’equip de govern, format per Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. Balliu és alcalde de Caldes de Malavella des del 2011 i va entrar com a conseller sense cartera el mateix any. Un cop va plegar l’alcaldessa d’Amer, Alba Serra, havia d’ocupar les seves atribucions a l’àrea de Benestar i Família. Finalment però, Balliu s’ha convertit en el nou president del Consell Comarcal de la Selva gràcies a la confiança dels membres del seu grup i també de la dels d’ERC.

En el transcurs del seu parlament, el nou president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha reconegut que no arriba a la presidència en el millor moment per a l’ens però ha assegurat que ho fa amb molta il·lusió i amb la predisposició de treballar en favor de la transparència. Balliu ha assenyalat que “ la situació actual és delicada però estem il·lusionats per tirar les coses endavant, volem ser més transparents i encaminar el consell cap a una altra direcció”.

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

Els noms dels consellers que continuaran formant part de l’equip de govern per part de Convergència i Unió són els següents: l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem; l’alcalde Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet; la regidora de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras; la regidora de Riudarenes Montse Serra; l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias; l’alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort, i els regidors de Tossa de Mar Josep Antoni Hervias i Emili Oller. A més, s’hi han incorporat Joaquim Torrecillas, regidor de Blanes, i Assumpta Margenats, regidora de Tossa de Mar.

Pel que fa als sis consellers d’Esquerra Republicana que continuaran formant part de l’equip de govern són: el regidor de Lloret de Mar Jordi Orobitg; la regidora de Vilobí Marta Contreras; l’exalcalde de Sant Hilari Joan Garriga; l’alcalde de Riells i Viabrea Josep Maria Bagot; el regidor d’Amer Moisès Garcia, i el tinent d’alcalde de Vidreres, Eduard Adrobau

La resta de consellers que formen el Ple de l’ens comarcal

La resta de consellers que formen part del ple del Consell són els del PSC, els d’ICV, els del PP, els del grup d’Independents de la Selva i el del Millor. Els consellers del PSC: són: Martí Nogué, Joan Bernat, José Manuel Verde, Ruth Rosique, Manel Roqueta; José Martínez i Soledad Mulero. Els consellers de la FIG són Jaume Salmeron, Joan Colomer i Francesc J.Nadal. Per part d’ICV-EUiA, els consellers són: Josep Romaguera i Joan Salmeron. Pel que fa al Partit Popular per Catalunya , Jaume Fontanet i Enric Martínez són els dos nous consellers i, finalment, per part del Millor hi ha Marc Fuertes.