Hostalric aprova el pressupost de 2013, que és de gairebé 4 milions d’euros

Imatge aeria d'Hostalric / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Imatge aeria d’Hostalric / Foto: JFG – Blanesaldia.com

El pressupost es va aprovar fa pocs dies durant el ple de l’ajuntament. S’eleva a 3.962.671 euros, dels quals per segon any consecutiu es destinen 25.000 euros a la partida de pressupostos participatius. La partida d’inversions és 588.092,00 euros, essent la més destacada la del projecte de millora de la visita i acolliment del castell d’Hostalric, amb un pressupost de 350.900 euros.

Aquest projecte està subvencionat entre la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el FEDER. Per a la Llei de Barris hi ha diverses partides que s’eleven en total a 72.500 euros que seran destinats a l’arranjament i rehabilitació de façanes.

L’alcalde d’Hostalric, Josep Frias, ha qualificat d’austers els pressupostos 2013 manifestant que «són uns pressupostos basats en l’austeritat, en la mateixa línia que els de l’any passat. Ens els darrers quatre anys hem fet un esforç de contenció molt important que ens ha permès tancar els pressupostos amb romanents de tresoreria positius. Vull remarcar que els darrers tres anys l’Ajuntament d’Hostalric ha amortitzat 1.200.000 euros d’endeutament, passant del 80% d’endeutament, al 56% actual. La previsió és que l’any vinent l’endeutament estigui per sota de 50%».

L’actuació que es farà al castell consisteix, en una primera fase, en la instal·lació de maquinaria audiovisual, maquinaria interactiva, producció audiovisuals i interiorisme i suports expositius. L’Ajuntament d’Hostalric ha adjudicat aquests treballs a l’empresa Playmedia ja que va ser la que va presentar la proposta econòmicament més avantatjosa.

El projecte bàsic i executiu de restauració del castell d’Hostalric, que s’anirà fent per fases, té un pressupost d’execució d’1.585.333 euros.

Pel que fa als pressupostos participatius, ara començarà el procés per tal que els veïns i veïnes d’Hostalric decideixen a on i en què volen que s’hi destinin els 25.000 euros que s’han previst.