Obertura de l’Any Espriu a Santa Coloma de Farners

cartell_any_espriuLa capital de la Selva dóna el tret de sortida a l’Any Espriu coincidint amb l’aniversari de la mort del poeta, dramaturg i novel·lista. Salvador Espriu, fill predilecte de la ciutat, va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1913 i va morir el 22 de febrer de 1985 a Barcelona.

El proper divendres 22 de febrer es farà un espectacle musical a l’Auditori Municipal. Es tracta del muntatge «Fes que siguin segurs els ponts del diàleg», a càrrec de Maria Cinta i Jaume Nadal.

El dissabte 23 de febrer, a les 11,30 h, es farà una ofrena floral davant de l’escultura de l’escultor Josep Maria Subirachs.

Santa Coloma de Farners va dedicar aquesta escultura, situada a la plaça Farners, a Salvador Espriu en el primer aniversari de la seva mort. Després de l’ofrena floral, es farà un itinerari poètic pel centre urbà. A la tarda, a les 17:00 h, a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli, es presentarà l’opuscle sobre Espriu editat per El Procés i a continuació es farà una taula rodona sobre «La vigència de Salvador Espriu», amb Joan Casas, Margarida Casacuberta i Jordi Galves.

Amb l’obertura de l’Any Espriu, Santa Coloma farà una activitat mensual dedicada al seu Fill Predilecte. Durant aquest Any Espriu també es podrà veure a Santa Coloma l’exposició de l’artista Joan-Pere Viladecans que està inspirada en Salvador Espriu.

Els centres escolars de la capital de la Selva també estan preparant un seguit d’activitats en motiu de l’Any Espriu.