El PSC de Vidreres lamenta que l’Ajuntament no hagi presentat cap projecte per acollir-se als plans d’ocupació del SOC

  • ayto-vidreresLa regidora socialista, Ruth Rosique, considera que la reactivació de l’ocupació ha de ser una prioritat a Vidreres, on 574 persones estan a l’atur

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Vidreres ha denunciat avui que l’equip de govern no hagi presentat cap projecte per acollir-se als plans d’ocupació que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya, programes destinats a promoure la contractació laboral de persones aturades mitjançant la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general o social.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són sempre persones sense feina inscrites a les oficines de Treball i les tasques que realitzen tenen una repercussió directa i beneficiosa pel municipi.

El grup municipal PSC Progrés per Vidreres ha recordat que l’atur és un dels principals problemes del municipi i que a Vidreres ja hi ha 574 persones que busquen feina. La darrera convocatòria va ser el passat mes d’octubre i l’Ajuntament no va presentar cap projecte.

En aquest sentit, Rosique ha lamentat «la inactivitat de l’equip de govern municipal per buscar solucions a un problema que afecta moltes famílies de Vidreres i que hauria de ser la principal preocupació de l’equip de govern». Per això, la portaveu socialista reclama a l’equip de govern municipal que «aprofiti totes les oportunitats al seu abast per assegurar uns ingressos mínims a aquestes famílies, algunes a les portes de perdre el seu habitatge».

Els socialistes recorden que el SOC subvenciona el cost salarial i de la Seguretat Social derivada de la contractació d’aquestes persones i que, per tant, acollir-se a un pla d’ocupació té un cost mínim per a l’Ajuntament. «No és una qüestió de diners o tresoreria, sinó de ser actius i no deixar passar oportunitats. La resta són excuses» ha lamentat la portaveu del PSC. «Es tracta de presentar projectes que, a més de donar feina als veïns del municipi, tenen un caràcter social que repercuteix beneficiosament en l’interès general del municipi».