Més de 1.500 alumnes van visitar l’Aeroport de Girona-Costa Brava durant el 2012

Una de les visites realitzades l'any 2012

Una de les visites realitzades l’any 2012

Un total de 1.547 alumnes i 169 educadors van passar durant l’any 2012 per les instal·lacions de l’Aeroport de Girona-Costa Brava gràcies a les visites organitzades per Aena Aeropuertos per apropar el món de l’aviació als estudiants i familiaritzar-los amb el transport aeri. Al llarg del curs escolar, alumnes de 45 centres d’ensenyament van poder conèixer l’aeroport de primera mà.

Aquestes rutes pedagògiques van comptar amb la participació d’escoles tant d’infantil, primària i secundària com de formació professional, educació especial o universitats i escoles tècniques. Març, maig i novembre van ser els mesos de major afluència de estudiants, amb 7 visites.

Facturació i zona d’embarcament

Al llarg de l’any, grups d’alumnes d’edats molt diferents (des de 3 anys fins a adults) van visitar l’aeroport, de manera que cada ruta es va adaptar a l’edat, necessitats i interessos dels estudiants. Generalment, la ruta pedagògica inclou el recorregut que realitza un passatger, tant de sortida com d’arribada.

Amb aquest procés, els alumnes poden conèixer de prop el procés de facturació, el pas pels filtres de seguretat, l’accés a la zona d’embarcament i la recollida d’equipatges, així com el transport de les maletes de la terminal a l’avió. A més, normalment la visita guiada inclou el desplaçament fins les dependències dels bombers de l’aeroport i dels senyalers, on els treballadors expliquen en què consisteixen les seves tasques.

Depenent de les característiques de la visita, altres col·lectius de treballadors de l’aeroport, com per exemple el personal d’assistència a persones amb mobilitat reduïda, expliquen també quina és la seva funció en el dia a dia de l’aeroport. Habitualment, la ruta pedagògica inclou també la visita a una de les escoles de vol presents a l’aeroport, on l’instrucutor explica als alumnes la seva feina i els hi ensenya una avioneta.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava seguirà desenvolupant el pla de visites d’escolars durant el 2013. Les escoles interessades poden trucar al telèfon 972 18 67 38/79.