Blanes celebra la Setmana per la Pau

  • pauInclou: la lectura del Manifest per la Pau, el lliurament de Fons als Projectes de Cooperació i conferència del sociòleg Jordi Estivill sobre la crisi econòmica i alternatives, entre d’altres activitats

La Setmana per la Pau és un cicle d’activitats que s’acull cada any al municipi coincidint amb el Dia Mundial de la No Violència i la Pau, que es commemora el 30 de gener en motiu de l’aniversari de la mort del Mahatma Ghandi.

L’objectiu és promoure la cultura de la pau a través de campanyes de sensibilització social amb accions i propostes d’educació per la pau, dinamitzar i implicar les entitats del territori en l’establiment de la programació d’actes i treballar conjuntament amb els ciutadans i ciutadanes per afavorir el creixement d’una consciència cívica i ben informada a favor de la pau

Els actes s’encetaran dijous vinent, 31 de gener, amb la lectura del Manifest per la Pau que es farà a les dos quarts de vuit del vespre al passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. La lectura del manifest anirà a càrrec de Rafel Beneyto, vicepresident de l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku.

L’endemà divendres, 1 de febrer, tindrà lloc un altre dels actes destacats de la Setmana per la Pau. Es tracta del lliurament de Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món que es van finançar a través de l’Ajuntament de Blanes amb càrrec al pressupost del 2012. L’acte es farà a partir de les set del vespre a la Biblioteca Comarcal i l’encapçalarà la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, acompanyada dels representants de les ONG que impulsen els diversos projectes.

El lliurament de fons anirà seguit per la presentació del llibre «Pax» que es farà a partir de les vuit del vespre a la Biblioteca Comarcal, a càrrec del seu autor, Andreu Ginestet. Es tracta del primer llibre de l’artista d’avantguarda d’origen alemany que pretén difondre les idees que porta anys investigant sobre la millor manera d’aconseguir la pau. Justament val a dir que, des del passat 26 de gener i fins el 2 de febrer, el vestíbul de la biblioteca acull una exposició al voltant del llibre Pax.

Els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2013 es tancaran el dimarts 5 de febrer amb una conferència a càrrec del sociòleg Jordi Estivill. Presentada sota el títol «Crisi Econòmica i Alternatives», la xerrada començarà a les vuit del vespre a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.

Jordi Estivill és director de l’equip assessor de l’Observatori Català de la Pobresa, la Vulnerabilitat i la Inclusió Social. També és consultor de polítiques socials europees i director del GES, el Gabinet d’Estudis Socials de Barcelona, així com coordinador del programa STEP de Portugal dins de l’Organització Internacional de Treball (OIT).