Lloret inverteix 1,5 milions d’euros per deixar a punt i mantenir les seves platges

L’Ajuntament de Lloret de Mar inverteix prop d’1,5 milions d’euros per deixar a punt i mantenir les platges del municipi. En concret, la inversió es detalla en:

– Servei de neteja de platges (neteja mecànica, neteja manual, buidatge de papereres, recollida de sòlids flotants amb embarcació,…): 610.000 euros

– Servei de salvament i socorrisme: 257.544,80 euros

– Servei de vigilància i seguretat de platges (personal propi): 277.640 euros

– Balisament de les platges: 46.000 euros

 

– Miniclub, biblioplatja i dinamització de platges: 57.096,70 euros

– Tasques diverses de conservació i manteniment: 66.400 euros

– Inversions (rètols informatius, escales i rampes d’accés, cadires de vigilància, vehicle per servei de manteniment, etc): 80.000 euros

A més, a aquestes inversions, cal afegir-hi el cànon que anualment es paga al Departament de Costes per ocupació de Domini Públic amb els serveis de temporada, que puja a 128.000 euros.

Lloret de Mar és la principal destinació turística de la Costa Brava i una de les més importants de Catalunya i Espanya. És per aquesta raó que l’ajuntament aposta per invertir en un dels seus principals actius, com són les platges. A més, aquesta inversió dóna el seus fruits tal i com s’ha demostrat amb les concessions d’aquest any de les banderes blaves, ja que són tres les platges de Lloret que en gaudeixen (Lloret, Fenals i Sa Boadella).

I és que per poder tenir la Bandera Blava s’han de complir amb uns estrictes requisits en matèria de medi

ambient, seguretat, confort, informació i sensibilització ambiental. Cal recordar que Lloret de Mar és la primera destinació de Catalunya en nombre de places i pernoctacions en establiments hotelers, i genera una despesa total dels viatgers d’uns 430 milions d’euros anuals. Més que comunitats autònomes senceres com Navarra o Aragó, per exemple.

L’impuls que s’ha donat a tots els actius turístics de Lloret ha aconseguit allargar la temporada, mantenir l’estada mitjana i incrementar la despesa mitjana per turista des de l’any 2003, un fet únic a Catalunya.

Edició: JFG / Foto: Xavier Pou