Els socialistes guanyen les eleccions municipals a Lloret amb 8 regidors i el 27,4% de vots

A Lloret de Mar, d’un total de cens de 22.339 persones, el 28M passat varen anar-ne a votar 10.542, un 47,1%, la qual cosa significa la participació més baixa en unes eleccions municipals des de la instauració de la democràcia.

Respecte al resultat, destaca l’àmplia majoria aconseguida pel PSC, encapçalat per Adrià Lamelas, que va aconseguir 8 regidors amb un total de 2.860 vots (un 27’4%).

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La segona força va ser Junts per Lloret, amb Jordi Martínez al capdavant, que va obtenir 4 regidors amb un total de 1.688 vots (16,1%). El seguiren Tots per Lloret, d’Albert Robert, que va aconseguir 3 regidors amb un total de 1.261 vots (12%).

El quart partit va ser ERC, amb Albert Ferràndez que va obtenir dos regidors amb un total de 1.057 vots (10’1%), i en cinquè lloc hi va quedar Sumem Lloret, amb Lara Torres, que va aconseguir amb 870 vots (un 8’3%) i dos regidors. El partit de Vox, amb Coque Hernando, entra per primer cop a l’Ajuntament de Lloret, amb un regidor i un total de 700 vots (6’7%).

També amb un regidor hi haurà Lloret en Comú Podem, encapçalat per Frederic Guix, amb 653 vots (6’2%), que és l’última formació amb representació al consistori per nombre de vots. No han obtingut representació a l’Ajuntament Ciutadans, PP, Més Progrés i Valents.

El ple de constitució està previst per al 17 de juny. En aquest ple els regidors i regidores prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde, que serà qui obtingui majoria absoluta (11 vots). En cas que no s’assoleixi la majoria absoluta, serà proclamat alcalde Adrià Lamelas com a cap de la llista més votada (PSC).