Junts per Catalunya lidera el Consell Comarcal de la Selva amb 11 consellers

Junts per Catalunya (JxC) mantindrà el lideratge en el Consell Comarcal de la Selva el pròxim mandat 2023/2027, i ho farà amb un total d’onze consellers, un més dels que va aconseguir l’any 2019.

Segons dades provisionals, el plenari del Consell Comarcal quedaria constituït amb un total d’onze consellers de Junts, seguit d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que amb nou, un menys que el mandat anterior, en què en van tenir 10, continua com a segona força amb més representació al plenari.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La formació d’Independents de la Selva (IdS) es consolida com la tercera força política del plenari amb un total de cinc consellers, els mateixos que aquest mandat, seguida del Partit dels Socialistes per Catalunya ( PSC), que han mantingut els quatre consellers comarcals de l’anterior mandat.

Pel que fa a la formació d’En Comú Podem, perd un conseller ja que l’anterior mandat tenia dos representants al Consell Comarcal i aquest es queda només amb un únic conseller. Per altra banda, la CUP manté el conseller que tenia fins ara i es queda igual per a aquest nou mandat, i entren amb un conseller Vox i Pacte Local (PdeCat) al plenari comarcal. Ciutadans queda fora de la configuració del nou equip de govern ja que ha perdut el conseller comarcal.

En l’últim mandat, Junts per Catalunya ha governat al Consell Comarcal de la Selva amb un acord amb Independents per la Selva i PSC. El president del Consell Comarcal de la Selva ha estat Salvador Balliu (Junts); el vicepresident primer ha estat Pere Garriga (IdS) i el vicepresident segon, Jesús Becerra (PSC).