Caldes de Malavella ven un solar per 2,7 M€ per finançar una nova biblioteca i centre cultural

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha posat a la venda una parcel·la de titularitat municipal situada a l’entorn del camp de golf del municipi. La parcel·la, que pot acollir diversos habitatges, és de 10.830 metres quadrats i està valorada en 2,7 milions d’euros.

Els diners d’aquesta venta serviran per finançar la nova Biblioteca i Centre Cultural. L’alcalde, salvador Balliu, explica que: «es ven patrimoni municipal per crear-ne de nou i, en aquest cas, la construcció d’aquest nou equipament és del tot una necessitat per fer front a les demandes actuals del poble».

Aquest projecte és una obra històricament demanada per la població, ja que la biblioteca actual ha quedat petita i a banda les entitats no disposen d’un espai específic per poder-se trobar, entre d’altres necessitats existents. Amb aquest nou equipament podran resoldre’s aquestes problemàtiques. Aquest és un projecte «molt ambiciós», explica Balliu.

El futur equipament tindrà l’objectiu d’esdevenir l’epicentre de l’activitat cultural del municipi. L’edifici inclourà sales per entitats, sales d’exposicions, sales de conferències o un espai per a la ràdio entre d’altres. Balliu explica que «és probablement l’obra més gran que es farà a Caldes de Malavella, i que complementarà totes les instal·lacions municipals en l’actualitat i en un futur”.

Es tracta d’un ptrojecte situat a la seu de l’antic ajuntament i al costat de l’actual biblioteca, i que tindrà 1.300 metres quadrats. És un projecte valorat en més de 3 ilions d’euros i compta amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.