El PSC de Santa Coloma reclama mesures davant la pobresa energètica de diverses famílies amb menors

Bea Ventura / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

La regidora socialista Bea Ventura explica que es tracta de famílies que no són conflictives i que no disposen de llum ni aigua.

La portaveu del PSC de Santa Coloma de Farners, Bea Ventura, troba «escandalós» que el govern municipal deixi a la seva sort, pel que fa als subministraments bàsics, a diverses famílies que ocupen pisos propietat de grans tenidors al barri de Castanyet Palamós de la població.

Ventura ha explicat que «es tracta de nuclis familiars amb menors a càrrec, que s’han vist abocats a l’ocupació com a últim recurs per tenir un sostre i que no han causat problemes de convivència amb la resta de veïns». La regidora socialista ha explicat que els habitatges no disposen de llum ni d’aigua.

Bea Ventura ha manifestat que des de fa setmanes el grup socialista ha estat mediant entre aquestes famílies i el govern municipal per trobar solucions a la situació i que totes les famílies han aconseguit un informe de pobresa energètica.

Els falta accelerar la tramitació del bo social. «Ens hem trobat amb una manca de col·laboració, quan no obstrucció, de l’equip de govern municipal», ha assenyalat Ventura, que ha afegit que «està clar que la situació d’aquestes famílies no és la ideal, però calen solucions urgents perquè ignorar el problema no contribuirà en res a solucionar-lo».

El PSC va presentar al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners una moció que demanava, entre altres coses, que els serveis socials de la institució local fessin un informe individualitzat de cadascuna de les famílies i que es tramitin amb urgència les ajudes de les diferents administracions a les quals puguin optar. La moció també proposava iniciar tràmits per aconseguir a les famílies afectades lloguers socials en els habitatges que ocupen o qualsevol altre i que es fes un pla d’inserció laboral per solucionar les situacions d’atur de les persones en edat de treballar.

La moció no es va aprovar, perquè només va obtenir quatre vots: dos del grup socialista i dos més de la CUP, mentre que un regidor de Junts es va abstenir i els altres 4, juntament amb els sis regidors d’ERC i els dos d’Independents de la Selva hi van votar en contra.

Bea Ventura ha recordat que la llei protegeix a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió residencial davant dels talls de subministrament de les companyies de gas, electricitat i aigua potable i ha afegit que li sembla incomprensible que no se solucioni el subministrament d’aigua a aquestes famílies, «ja que la prestació d’aquest servei es fa a través d’una empresa mixta en la qual l’Ajuntament hi té una participació del 49%».