L’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar s’adhereix al programa Magnet en aliança amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes

L’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar s’adhereix al programa Magnet en aliança amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC. Així ho han presentat avui el director general d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa del Departament d’Educació, Joan Cuevas; l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; el director de l’Institut Rocagrossa, Quique Molina; i el director del CEAB-CSIC, Emilio Ortega Casamayor.

El projecte permetrà al centre de Lloret de Mar desenvolupar un projecte innovador que sigui referència al territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

El programa s’adreça especialment a aquells centres que tenen un equip docent compromès per desenvolupar projectes d’innovació i millorar la seva projecció social. L’institut de Lloret de Mar es va presentar a la darrera convocatòria d’aquest programa d’innovació i va ser un dels 7 centres educatius seleccionats per entrar a formar part del programa.

Durant la presentació del projecte del centre, el director general d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa ha expressat que amb projectes com el Magnet «volem garantir que l’alumnat del Rocagrossa surti preparat pels reptes que tenim com a país: la crisi climàtica, les desigualtats econòmiques, o el mercat laboral que vindrà.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquests reptes poden ser amenaces o oportunitats, i l’educació és clau per afrontar aquests reptes. Perquè sigui una oportunitat per treballar des de la creativitat, el pensament crític, la resiliència i la perseverança».

Joan Cuevas ha manifestat que l’institut treballarà a partir «d’un projecte educatiu enriquit amb pràctiques educatives actualitzades. L’Institut està preparat per fer-ho des d’una escolarització diversa i equilibrada, perquè Lloret és dels casos esperançadors en aquest camí cap a l’escolarització equilibrada».

Amb l’eix vertebrador de la ciència i la recerca, l’Institut Rocagrossa ofereix a l’alumnat una manera crítica de pensar i comprendre el món, estimulant el pensament crític i la reflexió per tal que sigui capaç de donar sentit a les evidències que descobreix. Per a fer-ho possible, el claustre elaborarà propostes de treball que promoguin el pensament científic: la curiositat, la reflexió, la cerca de solucions creatives, la deducció, la comprovació d’hipòtesis, l’observació i la experimentació, entre molts d’altres.

L’aliança del centre de secundària de Lloret de Mar amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) serà un catalitzador per estimular el pensament científic de l’alumnat. L’expertesa i l’activitat investigadora en els àmbits de l’ecologia i la biologia d’organismes, tant de sistemes marins com d’aigües continentals de les més de 170 persones recercadores del CEAB-CSIC ajudarà a promoure el pensament científic de la comunitat educativa de l’Institut Rocagrossa.