L’ACA autoritza el subministrament d’aigua procedent del Pasteral cap a la Riera de Santa Coloma

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha notificat que, ahir divendres dia 30 de juliol, l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat ha iniciat l’abocament d’aigua provinent del Pasteral cap a la riera de Santa Coloma de Farners.

Els objectius d’aquesta maniobra són recarregar els aqüífers i assegurar el nivell freàtic dels pous d’abastament per tal d’evitar haver de bombar massa volum d’aigua des dels pous de La mania, fet que suposaria un augment a nivells no permesos del percentatge de fluor en aigua de boca.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquesta és una situació recurrent en anys de sequera, que fa que el nivell de la capa freàtica vagi disminuint i, per tant, també el dels pous dels quals s’extreu l’aigua que serveix per abastar la població de Santa Coloma.

Diàriament se subministren més de 3.000 metres cúbics d’aigua (més de 3 milions de litres) a través de la xarxa d’aigua potable, amb totes les garanties sanitàries que s’exigeix des del Departament de Salut.

Quan baixa el nivell de la capa freàtica, els pous no poden subministrar la quantitat d’aigua necessària i s’ha d’accedir a uns pous alternatius que tenen un nivell de minerals més elevat. Aquest fet en limita l’ús.

És per aquesta raó que l’Ajuntament ha sol·licitat a l’ACA l’alliberament d’aigua procedent del Pasteral cap a la riera, per recarregar els aqüífers. El vessament d’aigua serà durant 15 dies, i es tornarà a avaluar la situació dels nivells freàtics, per si ja es pot interrompre o cal continuar el vessament.