L’Ajuntament de Maçanet de la Selva posa en marxa la campanya ‘No la caguis’

La campanya cívica de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva es va posar en marxa el passat 1 de juny. Amb el lema «No la caguis!» es  vol conscienciar a les persones propietàries de gossos perquè recullin els excrements de la via pública.

La iniciativa consisteix en la distribució d’un fulletó explicatiu de com es pot gaudir de Maçanet amb el gos de forma cívica i d’un clauer en forma d’osset per portar bosses i així no tenir excusa per no recollir els excrements.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La presència d’excrements de gossos als carrers, places i parcs és sovint motiu de queixa dels maçanetencs. L’objectiu de la campanya és conscienciar als propietaris dels gossos i alhora facilitar solucions, com ara donar clauers porta-bosses i fomentar la vigilància per evitar aquests actes incívics.

Comptarem amb la figura d’un agent cívic que realitzarà tasques d’inspecció, control, informació i sensibilització en relació a la campanya, així com amb el suport de cameres de vigilància.

Els clauers en forma d’osset es repartiran gratuïtament a l’Ajuntament entre tots els propietaris que censin o tinguin censat el gos al registre municipal. Tot i ser una campanya en positiu, també es fa saber que les sancions per negar-se a recollir les defecacions dels animals poden ser de 200 € (Ordenança Municipal de la Tinença d’Animals, art. 39.19).

El fulletó recorda als propietaris els aspectes essencials que comporta la tinença d’un animal, tot i que es centra en el tema de les caques a la via pública.