L’Institut Sa Palomera de Blanes acull per segon any els examens de selectivitat

Ajuntament de Blanes

Per segon any consecutiu, l’Institut Sa Palomera de Blanes està fent història, allotjant durant tota aquesta setmana els exàmens de les PAU, les proves d’accés a la universitat, més conegudes com la temuda ‘Selectivitat’, que marquen el futur dels estudiants de batxillerat.

També ha estat per segon curs consecutiu que la crisi sanitària de la COVID-19 ha obligat a modificar diversos aspectes.

Un d’ells és justament aquest: haver de canviar el lloc on estan tenint lloc els exàmens, cosa la qual fa un xic més còmode pels estudiants de la vila poder-los dur a terme, ja que no s’han de desplaçar. Igual que l’any passat, les mesures de distanciament entre els i les alumnes establertes pel PROCICAT ha mogut a ampliar el nombre de ubicacions on s’estan fent les proves: a banda de les universitats, també es duen a terme en instituts i centres concertats.

L’Institut Sa Palomera acull els exàmens

Aquesta ampliació ha provocat que l’Institut Sa Palomera allotgi aquestes proves per segon curs consecutiu, amb la diferència que l’any passat van tenir lloc a partir del 7 de juliol, un mes després que no pas enguany. Les proves d’aquest 2021 van començar aquest passat dimarts, i

Ajuntament de Blanes

s’allargaran fins divendres, és a dir: del 8 a l’11 de juny, i és en aquest centre on s’hi estan concentrant els 135 nois i noies que han estudiat als tres instituts blanencs aquest curs 2020-2021.

Avui dimecres les matèries dels exàmens que s’estan fent són de Llengua Catalana i Literatura, Llengua Estrangera (Anglès, Francès, Alemany i Italià), Electrotècnia, Economia de l’Empresa i Literatura Catalana. Aquest passat dimarts el primer dia va incloure Llengua Castellana i Literatura; Ciències de la Terra i del Medi Ambient; Fonaments de les Arts; Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials; Anàlisi Musical; Història de l’Art i Física.

Demà dijous, el tercer dia de les PAU, s’examinaran d’Història, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Dibuix Tècnic, Història de la Filosofia i Literatura Castellana. Per últim, divendres es tancaran les Proves d’Accés a la Universitat amb les darreres matèries: Química, Disseny, Geografia, Biologia, Cultura Audiovisual, Grec i Tecnologia Industrial.