Tossa celebrarà una fira de productes locals durant els mesos de juny i setembre

Moment de la firma del conveni / Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa i la Unió de Botiguers han signat un conveni pel foment i promoció del comerç local. La primera acció d’aquest conveni es tradueix en la celebració de la I Fira de Productes Locals, que es portarà a terme a la pujada exterior de Vila Vella els dissabtes de juny i setembre. Comença demà.

I és que, a Tossa, hi ha 198 unitats de comerç, el que suposa un 36,3% del total de les unitats de negoci del municipi. El segueixen la restauració amb un 33%, els serveis amb un 16% i els allotjaments turístics amb un 14,5%.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’Ajuntament té com a objectiu fomentar, impulsar i millorar el comerç local. Després de la cancel·lacio de la Fira de Nadal 2020, per causa de la Covid-19, l’àrea de Promoció Econòmica veu necessari utilitzar els diners que s’anaven a destinar a la fira per a campanyes de promocio del comerç local durant l’any 2021, un cop millorada la situacio de crisi sanitària. A més, l’Ajuntament també pretén enfortir les relacions amb el teixit empresarial existent fomentant una bona relació, coordinació i treball conjunt en projectes de promoció econòmica.

Per aquest motiu, s’ha signat conveni amb la Unió de Botiguers, que comparteix aquest objectiu, amb la finalitat que el comerç de Tossa esdevingui modern i competitiu, i se’n consolidi l’ús, incrementant així el moviment econòmic al municipi i una major rendibilitat.

Aquest conveni contempla, d’entrada, desenvolupar una campanya de foment i promoció del producte local, anomenada “Retroba’t amb el comerç local”, que animarà als comerciants locals a participar-hi i als visitants a consumir productes locals. La campanya promourà la venda de productes locals durant els dissabtes de juny i setembre a la pujada exterior de Vila Vella.

La fira, que es farà de 10:00h. a 22:00h, serà rotativa, és a dir, els interessats participaran en un sorteig per tal d’establir el dissabte que els tocarà fer de firaires. Hi haurà limitació del nombre de parades i es garantiran totes les mesures de seguretat relatives a la Covid-19.