Entra en funcionament la nova deixalleria d’Hostalric

Ajuntament d’Hostalric

A les portes ja de l’arribada a Hostalric del nou model de recollida de residus porta a porta -prevista per mitjans del pròxim mes d’abril-, aquest mes de març el municipi també dona la benvinguda a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de sostenibilitat i protecció mediambiental: la posada en marxa de la nova deixalleria municipal per a la reutilització i tractament dels residus generats a la vila.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’equipament, que es va començar a construir a finals del passat mes de setembre de 2020, ha començat a donar servei aquesta setmana. La instal·lació va obrir les seves portes el dimarts dia 16 de març amb el següent horari d’atenció al públic: els dimarts, de 10 a 14 h; els dijous, de 15 a 19 h; i els dissabtes, de 10 a 14 h.

Nil Papiol, alcalde d’Hostalric, avança que «amb aquest nou equipament passarem d’un servei de set hores de deixalleria al mes, a un servei d’unes 50 hores aproximadament»; i destaca que «la deixalleria és una instal·lació imprescindible per a garantir que el nou model porta a porta es desplegui a Hostalric amb èxit, per millorar amb urgència les xifres de recollida selectiva a casa nostra amb urgència, i per combatre l’abocament improcedent de residus a la via pública».

La nova deixalleria municipal s’ha habilitat en un solar municipal destinat a equipament públic situat al final del carrer Pompeu Fabra dins del polígon industrial Les Pinedes, amb una superfície total de 574 m2. A més, el nou equipament compta amb els següents elements:

• Tanca perimetral que impedirà l’accés a la instal·lació fora del seu horari de servei i que evitarà el dipòsit incontrolat de residus, el robatori de materials o altres actes vandàlics.
• Oficina de recepció on s’oferirà informació als usuaris.
• Àrees de contenidors de gran volum on els veïns i veïnes podran fer les seves aportacions de residus.
• Àrees de contenidors de petit volum per aquells materials que es reben en menor quantitat (roba, ampolles de vidre, poliestirè…).
• Zona coberta per dipositar aquells residus que es poden deteriorar si s’exposen a les inclemències meteorològiques.
• Àrea d’emergència per a la futura recollida a domicili.