Tossa de Mar recupera demà el mercat setmanal però només amb 10 parades

Arxiu

El mercat setmanal de Tossa tornarà demà dijous, de moment amb 10 parades d’alimentació. La Generalitat de Catalunya ha fixat les condicions per a garantir la realització del mercat setmanal durant l’emergència sanitària per Covid-19.

El mercat haurà de complir els següents requisits:

  • Només es podrà realitzar la venda dels productes següents: alimentació, begudes, alimentació animal i productes higiènics.
  • No es permetrà tocar els productes per part dels clients.
  • Els paradistes hauran d’extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut (utilitzar guants i mascaretes i disposar de gel desinfectant o solucions alcohòliques a les parades).
  • Les parades se situaran entre elles a una distància mínima de 2 metres a banda i banda (confrontant) i de 6 metres cap endavant (enfrontant).
  • Els clients hauran de respectar la distància de 2 metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi 1 persona a primera línia de la parada.
  • Els accessos es regularan per evitar aglomeracions i garantir que no se supera un terç de l’ocupació de l’espai. Concretament: 
  1. Caldrà tancar amb cinta, tanques o altres els diferents punts d’accés a l’espai del mercat.
  2. Només es podrà accedir a través de punts (un o més, segons es consideri) que estaran controlats i regulats. Si l’afluència no permet garantir la distància de 2 metres entre persones o supera un terç de l’ocupació de l’espai, no es permetrà accedir a ningú fins que surti un nombre suficient de persones.

 

L’Ajuntament, a través de la Policia Local, vetllarà que es controli l’accés per evitar aglomeracions i que es respectin les mesures higièniques i de distanciament social.