Hostalric acull el tercer Seminari d’Estudis Medievals

Lluís To, la regidora Rita Saui i Montserrat Viader, tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric

El III Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric ha començat avui i té com a tema central d’aquesta edició la família medieval. En el parlament de benvinguda, Rita Saurí, regidora de Patrimoni d’Hostalric, ha destacat la importància que té per al municipi i la seva promoció el fet d’acollir un seminari de la categoria d’aquest. Al seu torn, Lluís To, historiador de la Universitat de Girona (UdG) ha reiterat el compromís amb el rigor i el bon nivell acadèmic del seminari, que és un punt de trobada dels interessats en estudis medievals.

El seminari està organitzat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric i l’Arxiu Històric d’Hostalric amb la col·laboració de la UdG, l’Institut de Recerca Històrica i la Fundació Privada Girona Universitat i Futur. En la primera edició es va tractar el tema de “Les senyories a la Catalunya Medieval”, en la segona “Els nuclis urbans” i enguany es tracta “La família a la baixa edat mitjana”.

El semimari està adreçat a historiadors

El seminari vol ser un lloc de trobada per a la reflexió i l’estudi a l’entorn de la família medieval, entesa com a persones que viuen sota un mateix sostre, ja siguin matrimoni o cercles. Així mateix, s’hi inclouran tots els estaments socials, nobles, serfs i clergat i les seves relacions.

El seminari d’estudis medievals està especialment adreçat a estudiants de grau d’Història i universitaris interessats, investigadors i en general a tothom que estigui interessat a conèixer i difondre la història medieval de Catalunya. En la present edició hi participaran acadèmics de tota Catalunya provinents de diferents universitats catalanes com la UdG, la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona o la Universitat Autònoma de Barcelona.

Fotos: La Selva Comunica