Lloret vol ser la Capital de la Cultura Catalana l’any 2022

Imatge de la reunió / Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar es va reunir aquest dijous amb les entitats culturals locals per explicar el projecte de candidatura de Capital de la Cultura Catalana a la qual vol optar pel 2022 i demanar l’adhesió a la candidatura i la col·laboració en la programació. Prop d’una trentena d’entitats varen assistir-hi.

El regidor de Promoció Cultural, Cristian Fernández, es va mostrar molt satisfet per l’alta participació ja que considera que «la implicació que sempre han mostrat les entitats de Lloret de Mar en totes les iniciatives que ens permeten posar en valor els atractius i la cohesió social del municipi».

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, remarca que «ja disposem d’un calendari consolidat d’activitats culturals durant tot l’any i com a seu de la Capital de la Cultura Catalana 2022 els hi podríem donar molta més projecció i visibilitat».

L’Ajuntament va aconseguir la unanimitat al darrer ple i ara està preparant tota la documentació necessària que s’ha de presentar abans del 31 de gener. Actualment presenten candidatura Lloret de Mar i Igualada i al març es farà oficial la seu.

Aquest 2019, la Capital de la Cultura Catalana ha estat Cervera. En la resta d’edicions, des del 2004 fins al 2018 han estat els municipis de Banyoles, Esparreguera, Amposta, Lleida, Perpinyà, Figueres, Badalona, Escaldes, Tarragona, Ripoll, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Vic, Reus i Manresa.