Treballadors de l’Aeroport de Girona-Costa Brava es formen en l’ús de desfibril·ladors

Durant aquesta setmana, 42 treballadors de l’Aeroport de Girona-Costa Brava han rebut formació en primers auxilis i l’ús dels desfibril·ladors per atendre urgències cardíaques extrahospitalàries. El perfil dels treballadors que han rebut els cursos és de coordinadors, caps de servei i personal a torns de col·lectius que donen servei a l’aeroport les 24 hores del dia.

 

D’aquesta manera, els col·lectius formats han estat; personal d’Aena Aeropuertos, Policia Nacional, Vigilants Municipals de Vilobí d’Onyar, Mossos d’Esquadra, Guardia Civil, Seguretat Privada i personal d’assistència a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

L’Aeroport de Girona-Costa Brava compta des del desembre de 2010 amb cinc columnes de rescat cardíac repartides per les seves instal·lacions, amb l’objectiu de facilitar la desfibril·lació precoç de pacients amb aturada cardíaca. Aquestes columnes inclouen desfibril·ladors semiautomàtics repartits per la terminal de passatgers de forma convenient; tres unitats a la planta baixa i dues a la primera planta, per a que la distància des de qualsevol punt fins a la columna sigui mínima.

L’accés senzill a aquests aparells, conjuntament amb la resta de fases de reanimació cardiopulmonar, ajuda a disminuir la mortalitat i les possibles seqüeles derivades d’una aturada cardíaca fora de l’hospital.