Celebració a Vilobí d’Onyar de la primera Fira de la Llet

Aquest cap de setamana s’ha celebrat a Vilobí d’Onyar la primera Fira de la Llet. Des del dissabte al matí i fins aquest diumenge a la tarda s’han realitzat més d’una cinquantena d’activitats que han tingut com a gran protagonista la llet i el món ramader. La inauguració va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a la Selva, Jordi Aurich i del regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas.

 

Joan Viñolas ha valorat molt positivament l’afluència de visitants, sobretot tenint en compte les previsions meteorològiques previstes per tot el cap de setmana. Viñolas ha destacat l’esforç que s’ha fet per poder endegar una fira d’aquestes característiques al municipi i també ha agraït públicament la col·laboració de les diverses associacions i entitats del municipi.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, ha destacat el gran treball que s’ha fet des de totes les regidories però especialment des de la de Promoció Econòmica, Governació i Festes, que han estat les que han liderat tot aquest projecte des de l’inici.

Entre les activitats que han comptat amb un major nombre de visitants durant els dos dies de Fira hi ha el concurs de munyir a mà, les exhibicions de munyir amb cantina, la projecció del vídeo “Això és la llet” i el primer reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter, que va recaure en la persona de Joaquim Vivas.

Paral·lelament, durant els dos dies hi ha hagut una fira de productes d’artesania i derivats làctics i de la demostració d’oficis antics, entre altres. Al pavelló, el diumenge al matí s’hi ha congregat més d’un centenar de puntaires que durant tot el matí han fet una exhibició. Amb motiu de Sant Galderic, a l’església , s’ha celebrat l’ofici solemne en honor al patró dels pagesos, a les onze del matí.

La benedicció i la desfilada de maquinària agrícola pel centre del poble ha estat un dels actes que ha congregat més públic juntament amb el tradicional dinar de germanor al polivalent amb motiu de la XXVa edició de la Festa de Sant Galderic, que ha comptat amb gairebé cinc-cents comensals. A la tarda, els actes han continuat amb una nova projecció del vídeo Això és la Llet i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles al polivalent.

Una sessió de ball amb el conjunt “El duet de Banyoles” ha clausurat la primera edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, ja que les condicions meteorològiques han obligat a cancel·lar el concert jove i la xocolatada, programats com a clausura.

El concurs provincial d’arada fixa reversible, que enguany arribava a la seva 44a edició i havia de donar el tret de sortida a les activitats del segon dia de Fira, també s’ha hagut de cancel·lar degut a les condicions meteorològiques. L’estat dels camps, per la pluja que ha caigut durant la nit i els dies anteriors, no ha permès que se celebrés aquest concurs.

Durant aquests dos dies, han acompanyat a l’alcadessa i a l’equip de govern diversos representants polítics de la província com Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament; Montserrat Roura i Dolors Rovirola, diputades i alcaldesses de Riudellots i Vilademuls respectivament ; Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari i els alcaldes de Vidreres, Jordi Camps i de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, entre d’altres.