Inaugurada a Vidreres l’ampliació i millora de les instal•lacions de la fàbrica de Llet ATO

Artur Mas amb els directius de l’empresa

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a “apreciar de manera especial els productes de casa nostra, perquè al darrera hi ha el dia a dia de moltes famílies” i ha subratllat que “cal tenir-ho present i ens interessa molt com a país”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions ahir a Vidreres, durant la inauguració de l’ampliació i millora de les instal•lacions de la fàbrica de Llet ATO.

 

Artur Mas ha animat els consumidors a què comprin “pensant què hi ha i qui hi ha al darrera i quins beneficis per al conjunt del país es treuen d’aquesta petita decisió diària que és anar a comprar”. “Si aquesta mentalitat es va introduint, els nostres pagesos i ramaders tindran uns preus una mica millors”, ha dit, i ha afegit que llavors els pagesos, sobretot els joves, “es quedaran al camp i això és important perquè crea riquesa al territori i travem millor el país en un moment que ens interessa de manera especial”.

Artur Mas ha assenyalat que en el cas de l’empresa ATO bona part dels propietaris són ramaders catalans i ha remarcat la necessitat que “la gent que es dedica a la pagesia tingui incentius suficients per seguir treballant i produint”. El cap del Govern ha destacat la importància de la indústria lletera a Catalunya, on ha dit que “tenim un conjunt d’empreses que són molt bones i d’alt nivell”. Ha afegit que, a nivell europeu “potser hi ha empreses més grans, però no vol dir que siguin més bones, perquè la nostra capacitat tecnològica i d’innovació és molt alta i el producte de la nostra ramaderia també és molt bo”.

Inversió de 30 milions d’euros

Llet ATO ha invertit 30 milions d’euros en l’ampliació i modernització de les seves instal•lacions a Vidreres. Entre les actuacions realitzades destaquen la nova línia d’envasat, l’automatització del sistema de recepció, la construcció d’un nou magatzem automatitzat i la millora de la depuradora de la planta. ATO és fruit d’una col•laboració empresarial entre Llet ATO SL o Vidreres Llet SL, participades per ramaders catalans i per Corporación Alimentaria Peñasanta.

En l’acte d’inauguració han acompanyat al president el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús. També hi han assistit l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el president de Llet ATO, Jaume Pont; el conseller delegat de Corporación Alimentaria Peñasanta, Pedro Astals, i la cap de fàbrica, Mar Fajardo.

Abans de l’acte d’inauguració, el president Mas ha visitat l’Ajuntament de Vidreres, acompanyat de l’alcalde, i ha signat en el llibre d’honor del consistori. L’alcalde, Jordi Camps, ha estat acompanyat de tot l’equip de govern ( CiU-VST-ERC), de la diputada per la comarca de la Selva, Montserrat Roura i també del president del Consell Comarcal, Robert Fauria, a més de diversos alcaldes de la comarca com el d’Hostalric i Caldes de Malavella.