El malgratenc Roger Ferran guanya un premi de joves investigadors convocat pel Ministeri de Sanitat

Roger Ferran

El jove de Malgrat Roger Ferran Baños ha estat guanyador d’un primer premi del 25è certamen de Joves Investigadors, convocat per l‘Instituto Nacional de la Juventud del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El treball del jove malgratenc, “L’aranès i el gardiol. Estudi de dues comunitats perifèriques de l’occità”, va estar guardonat a la categoria d’Arts i Humanitats.

 

Aquest mateix treball va ser premiat per l’Ajuntament de Malgrat de Mar en la vuitena edició dels Treballs de Recerca d’enguany, celebrada al maig. Roger Ferran representarà l’Estat espanyol en un certamen europeu de joves investigadors, que tindrà lloc a Praga (República Txeca) al setembre de l’any que ve.

 

“L’aranès i el gardiol. Estudi de dues comunitats perifèriques de l’occità” és el Treball de Recerca de Batxillerat de Roger Ferran a l’Institut Ramon Turró i Darder, coordinat pel professor Josep Vicenç Calatayud i que va ser premiat al maig per l’Ajuntament en els premis dels Treballs de Recerca.

El 4 d’octubre, el jurat del Certamen de Joves Investigadors 2012, convocat per l’Instituto Nacional de Juventud (INJUVE), va triar la feina de Roger Ferran com a guanyadora a l’apartat d’Arts i Humanitats del primer premi, valorat en 5.000 euros. Ferran va presentar i defensar el seu treball davant del jurat del certamen al poble malagueny de Mollina. El jove rebrà el premi de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, el proper 17 d’octubre al Palau de la Generalitat en un acte oficial.