Nou model d’escola d’adults a Arbúcies

Escola d’Adults d’Arbúcies

Un nou model d’escola d’adults inicia el seu recorregut a Arbúcies. El responsable d’Ensenyament de l’Ajuntament, Jaume Salmerón, es va plantejar, a l’inici de la legislatura,millorar l’oferta de cursos i els esquemes acadèmics, per tal d’aconseguir una major participació ciutadana.

S’havia detectat que hi havia arbuciencs i arbucienques que es veien obligats a desplaçar-se a pobles veïns per poder desenvolupar les seves inquietuds.

Diverses trobades amb les forces polítiques locals, els mestres, l’alumnat i la gent vinculada en la formació d’adults, varen donar com a resposta la necessitat d’un canvi estructural. La conseqüència va ser l’entrada de Suara Cooperativa, especialistes en serveis educatius, per encarregar-se de desenvolupar el nou projecte d’Escola d’adults, d’acord amb l’Ajuntament i amb la coordinadora Maria Antònia Daví. Suara Cooperativa gestiona ja les escoles de Vidreres, Alella i Pineda, entre d’altres. Amb aquest nou plantejament,l’Ajuntament veurà reduïda la seva aportació de 50.000 euros a 34.000.

L’Escola d’Adults oferirà a partir d’enguany un ventall molt més ampli de cursos: accés a la universitat, cicles mitjans i superiors, PQPI per a joves de més de 18 anys, més cursos d’idiomes i projectes no reglats com tallers d’escriptura, literatura, cistelleria, història, etc. Això, al marge de tot el treball d’alfabetització que es continuarà fent. La preinscripció i la matrícula ja estan obertes al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, i a la mateixa Escola d’adults