Reunió improvisada a Tordera entre el conseller Calvet i membres de la plataforma Aturem la C-32

Un nombrós grup de membres de la plataforma Aturem la C-32 va interpel·lar ahir a Tordera al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que assistia a la inauguració de la Fira Mercat del Ram.

El conseller s’havia negat reiteradament a reunir-se amb ells per tractar diversos temes al voltant de l’allargament de l’autopista. La plataforma també ha volgut mostrar així el rebuig i indignació davant l’anunci, per part de la Generalitat, de l’inici dels treballs previs a la construcció del nou tram de l’autopista de la Costa Brava C-32 fins Lloret.

Durant tota la visita el conseller ha estat acompanyat de pancartes i cartells que li recordaven en tot moment que l’autopista fins a Lloret no és benvinguda. Al final de la visita el conseller ha parlat durant uns minuts amb els portaveus d’Aturem la C-32. A la conversa li han recordat a Damià Calvet que hi ha un recurs judicial en marxa en contra del projecte d’allargament, i que l’obra està parada cautelarment pel mateix jutjat.

A més, li han mostrat la seva indignació ja que malgrat això, la Generalitat ha tirat pel dret i ha redactat un nou projecte, en front del qual des d’Aturem la C-32 també ha interposat un recurs. Aquest segon projecte s’està executant de forma accelerada fins a tal punt, que ahir mateix s’anunciava el començament de les obres prèvies a la construcció de l’autopista. Davant d’això, se li ha exigit al conseller que aturi qualsevol obra fins que es resolguin els processos judicials.

Els portaveus de la plataforma han destacat el menysteniment que la Generalitat ha tingut envers la gent del territori recordant-li a Calvet que al 2017, a les consultes populars realitzades al mes d’abril de 2016 a Blanes i a Lloret -a la primera població amb el suport logístic i informatiu de l’Ajuntament-, la població va dir no per una àmplia majoria -amb una minsa participació- a l’allargament de l’autopista. La Generalitat va ignorar aquests resultats i mai ha volgut atendre les alternatives proposades des de la ciutadania.

Un altre tema que s’ha volgut aclarir amb el conseller és el perquè la Generalitat vol tirar endavant aquesta obra que suposa un desmesurat cost econòmic -71 milions d’euros per un tram de 6,5 Km. d’autopista- malgrat hi ha projectes molt més barats que resoldrien millor els problemes de mobilitat de la zona. Cal recordar que el desdoblament de la carretera GI-682 entre Blanes i Lloret amb un cost que suposaria la meitat va ser aprovat el 2015 i encara no s’ha executat.

El conseller Calvet s’ha excusat dient que hi ha molts altres projectes parats arreu de Catalunya per manca de pressupost, però que en el cas de l’autopista tenien la manera de finançar-la i la tirarien endavant. Davant d’aquests paraules un dels portaveus de la plataforma ha preguntat sobre aquest finançament i el conseller en aquest mateix moment ha donat per finalitzada la conversa. I és que no hem d’oblidar, que la inversió en la construcció la farà Abertis-Invicat i això, segurament des de la Generalitat no es vol dir massa alt.

Damià Calvet s’ha compromès a rebre en les properes setmanes als membres de la plataforma Aturem la C-32 perquè li puguin explicar els arguments pels quals defensen que aquesta obra no resoldrà els problemes de mobilitat del territori.

Fotos: Plataforma Aturem la C-32