El proper curs 14 centres de secundaria de la Selva faran horari intensiu

Institut Serrallarga

Els Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona han autoritzat un total de 52 centres públics de secundària a realitzar la jornada intensiva el proper curs, dels quals 14 estan ubicats a la comarca de la Selva. A Blanes faran el proper curs horari compacte els instituts Serrallarga, Sa Palomera y S’Agulla. A Lloret de Mar l’IES Coll i Rodés i Rocagrossa. També faran el mateix horari (de 8,15 a 15 hores) els instituts de Arbúcies, Amer, Vidreres, Tossa de Mar, Sils, Sant Hilari Sacalm, Riells i Viabrea, Maçanet de la Selva, Hostalric.

A Catalunya s’han autoritzat el 93,58% de les peticions que es van rebre als diferents serveis territorials, el que suposa 379 instituts autoritzats. Dels més de 600 instituts, uns 405 van sol·licitar la jornada compactada.

Per tal d’accedir a la jornada intensiva els instituts havien de fer arribar una proposta als serveis territorials del departament que complís amb una sèrie de requisits, com l’acord per consens del Consell Escolar, o una explicació de les millores pedagògiques i organitzatives que suposaria la mesura, entre d’altres. Les sol·licituds rebutjades han estat aquelles que no complien alguna de les condicions exigides.

De moment, la mesura s’aplicara només el curs que ve. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ja va advertir que retiraria l’autorització per fer aquest horari als instituts on es comprovi, a través de les proves internes i externes, que els resultats acadèmics han empitjorat. De fet, aquest curs ja s’ha posat en marxa una prova pilot en sis instituts. Segons Rigau, encara és d’hora per concloure si els resultats acadèmics dels alumnes ha millorat o empitjorat. Amb tot, la conselleria ha constat millores en el clima i la convivència als centres perquè s’eliminen els temps buits, que és on es concentren la majoria dels problemes de convivència i disciplina.

Segons un càlcul elaborat pel sindicat de docents ASPEPC, la implantació de la jornada intensiva als instituts de Secundària de Catalunya suposaria un estalvi d’uns 14,5 milions d’euros anuals en electricitat, calefacció i altres despeses.