La CUP de Blanes presentarà demà el llibre «Terra Lliure, punt de partida»

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes presentarà demà dijous 30 d’agost el llibre Terra Lliure, punt de partida amb dos dels seus autors, Joan Rocamora i Josep Musté. L’acte serà presentat per un menbre de la CUP de Blanes i per Agustí Barrera, historiador i membre de la CUP d’Arenys de Munt. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 20 hores a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes i consistirà en la presentació del llibre per part dels seus autors i la projecció del documental Operació Garzón contra l’independentisme català seguit d’un torn de debat obert.

Cartell de l’acte

Amb aquest acte la CUP pretenem remarcar i explicar obertament una part de la història recent del moviment independentista al nostre país. Una història que sovint ha estat silenciada i menystinguda si més no per una part important dels grans mèdia.

Sobretot ara, que l’independentisme està esdevenint una opció majoritària en la societat catalana, creiem molt necessari fer aquest exercici de memòria històrica sobre Terra Lliure, una organització armada que va marcar clarament l’evolució del moviment independentista als Països Catalans, i sobre la ràtzia repressiva de l’estat espanyol l’any 1992 contra l’independentisme català, amb l’anomenada operació Garzón.

Des de la CUP celebrem poder realitzar aquest acte en un espai com la sala de plens de l’ajuntament de Blanes i donar així la importància que es mereix a aquesta part petita però important de la nostra història recent.

El llibre Terra lliure, punt de partida ha estat editat per Edicions del 1979 i el documental Operació Garzón contra l’independentisme català produït per Llibertat.cat, amb la col·laboració d’entitats com Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària.