El Consell Comarcal de la Selva assumeix la gestió integral de residus de Tossa de Mar

Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha assumit la gestió integral de residus de la població de Tossa de Mar. Si bé, la gestió dels residus en aquesta població s’havia anat ampliant no ha estat fins l’1 de gener d’enguany que s’ha arribat a la gestió integral de tots els residus: la neteja viària i la neteja de platges.

Des de fa molts anys, el Consell Comarcal gestiona a Tossa de Mar la recollida selectiva de vidre, paper i envasos des dels primers contenidors municipals destinats a aquestes fraccions, que es van instal•lar entorn dels anys 90. Posteriorment, l’any 2016, el Consell Comarcal va assumir la delegació del servei de deixalleria municipal, arribant a les 10 instal•lacions fixes gestionades per l’ens comarcal.

Finalment, el 1 de gener de 2019, Tossa de Mar delega la resta de serveis municipals relacionats amb els residus, consistents en la recollida de resta, recollida de fracció orgànica, recollida comercial de vidre, cartró i fracció orgànica, neteja viària i neteja de platges; que passen a ser gestionats per l’empresa mixta comarcal Serveis Mediambientals de la Selva NORA S.A.

El servei s’ha iniciat amb les mateixes prestacions de l’etapa anterior, gestionada per una empresa privada, fins a la remodelació completa prevista pel març d’aquest any. Amb la remodelació es substituiran els contenidors destinats a totes les fraccions per nous models de càrrega lateral, s’ampliarà el servei ofert al casc antic i altres sectors municipals i s’ampliarà la recollida comercial de totes les fraccions. Així mateix, la implantació del nou servei també incorpora àmplies millores de la neteja viària i de la neteja de platges.

Aquest canvi ha suposat la compra de nous vehicles de recollida de càrrega lateral i de neteja viària així com nous contenidors de totes les fraccions que obeeixen al nou model.

Campanya d’informació als veïns i els comerços del municipi

Durant els mesos de novembre i desembre es va dur a terme una campanya d’informació a la població i al comerç sobre la imminència d’aquest canvi i fomentar la seva participació en el reciclatge. Paral•lelament, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Tossa de Mar van organitzar una intensa campanya informativa durant el mes de novembre amb múltiples activitats, de las quals destaquen una bustiada a totes les llars amb informació del canvi de servei i la invitació a participar en una enquesta sorteig sobre reciclatge.

Paral•lelament es van organitzar diverses xerrades sobre els residus, també es va fer un repartiment de cubells i bosses compostables des de diferents punts informatius muntats al carrer i des de les oficines municipals (que encara es manté), gimcanes escolars sobre les RRR desenvolupades al carrer, en les que van participar tots els alumnes de l’escola Ignasi Melé i Farré. La darrera activitat anava dirigida a fomentar el compostatge casolà a la Fira de Nadal