Independents de la Selva es presentarà les properes eleccions municipals a un mínim de 15 municipis

Foto de grups dels participants en la trobada / Independents de la Selva

Alcaldes, regidors, membres i simpatitzants de formacions independents de la Selva i de comarques properes han participat aquest cap de setmana en la Segona trobada de política municipal de Grups Independents.

L’acte va tenir lloc dissabte passat a l’hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners, i va servir per posar en comú les inquietuds dels diferents municipis davant el nou repte electoral del proper mes de maig.

En aquest aspecte, al llarg del matí es van oferir un seguit de ponències vinculades al món de la política local, com ara «avantatges de ser membres de les institucions supramunicipals; com preparar una campanya electoral?; o com fer una llista i què vol dir ser regidor». A més a més, es van pronunciar ponències sobre el món jurídic envers el funcionament dels grups municipals, així com sobre la comunicació i relació amb els mitjans.

Rafel Reixach, Cristina Mundet, Pere Garriga i Gisela Saladich / Independents de la Selva

L’alcaldessa de Vilobí i vicepresidenta d’Idependents de la Selva (IS), Cristina Mundet, va destacar la llibertat que ofereix la formació independents de la Selva, com a paraigües d’un seguit de grups independents que gaudeixen de plena autonomia per decidir el que volen en els seus municipis. Per a Mundet, «en política és molt important tenir les mans lliures per decidir el que creus millor pel teu municipi, sense cap tipus de pressió».

D’altra banda, la diputada gironina pels independents de la Selva i alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va posar sobre la taula la dificultat que pot comportar pels grups municipals la coincidència de la votació del proper 26 de maig de les eleccions municipals amb les europees. En aquest sentit, va dir que cal treballar perquè els grups municipals es visibilitzin davant la possible onada de propaganda dels grans partits.

La Jornada la va tancar Martí Nogué, vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Sils, destacant els avantatges que representa pels municipis tenir una bona representació als ens comarcals. Les taules varen ser moderades per Rafel Reixach, secretari de la Junta de Govern d’Idependents de la Selva.

Presència electoral a 15 municipis

El president d’IS i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va anunciar que de cara a les properes eleccions del mes de maig ja són un mínim de 15 el nombre de municipis que es presentaran als comicis municipals sota el paraigua dels independents en aquesta demarcació. De tota manera, Garriga va manifestar que és probable que aquest nombre encara s’incrementi amb alguns municipis més que s’hi podrien incorporar. Pel president, presentar llistes a 15 dels 26 pobles de la demarcació és una molt bona noticia, ja que és més d’un 50% dels municipis, i posa de relleu la connexió que ha tingut la formació en l’àmbit municipal.

En un altre ordre de qüestions, Garriga va explicar que el creixement que està experimentant la formació Independents de la Selva també és molt positiu per a la classe política en general, recordant que per poder formar part de la formació hi ha uns requisits indispensables de “bones practiques”.

Els municipis on IS presentarà candidatures són: Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Breda, Maçanet de la Selva,Massanes, Riudarenes, Sils, Caldes de Malavella, Vilobí D’Onyar, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Anglés i Viladrau.