L’Ajuntament d’Hostalric es compromet a reduir els gasos contaminants

Hostalric ja és un dels més de 4.000 municipis europeus que ha signat el Pacte d’Alcaldes, mitjançant el cual es compromet a reduir un 20% les emisisons de gasos contaminants fins l’any 2020. El Pacte d’alcaldes és una iniciativa europea impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona.

 

La redacció del pla per disminuir la contaminació tindrà una durada aproximada de tres mesos. En aquest sentit, properament es realitzarà un taller de participació adreçat a aquelles persones directament relacionades amb la gestió energètica municipal i que s’estendrà a tota la ciutadania que es vulgui implicar en el procés de redacció del Pla d’Aacció d’Eenergia Sostenible (PAES).

Per tal d’assolir aquest objectiu tan ambiciós, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) , està redactant el PAES. Aquest pla inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius del Pacte d’Alcaldes. La redacció del PAES d’Hostalric ha estat encarregada a l’Agència d’Energia de la Selva (Consell Comarcal de la Selva).

Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, així com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport. D’altra banda, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic; és aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.