Dipsalut entrega quatre desfibriladors per les platges de Lloret

Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha cedit quatre desfibril·ladors portables a l’ajuntament de Lloret de Mar. L’objectiu és poder cobrir les platges que estan més allunyades del centre. Uns aparells que se sumen als que el municipi ja té a la platja central de Lloret, a la de Fenals i a l’aparell que acompanya els Auxiliars de Protecció de l’Entorn.

Dipsalut tira endavant el programa “Girona territori cardioprotegit” mitjançant el qual cedeix aquest tipus d’aparell a tots els municipis de les comarques gironines. La petició de l’ajuntament de Lloret de mar de demanar més desfibril·ladors és específica, segons explica Josep Maria Coromines, vicepresident primer del Dipsalut.

Una cessió que segons Coromines és definitiva. Tot i així ha especificat però que si es necessitessin desfibril·ladors en altres punts de la comarca es parlaria amb l’ajuntament de Lloret. Els desfibril·ladors poden ajudar a aquelles persones que, en un moment determinat, pateixin un trastorn del seu ritme cardíac. Cal afegir però que els desfibril·ladors no són eficients per a totes les aturades del cor.

Josep Maria Coromines ha explicat també que els 4 desfibril·ladors que se sumen als que ja tenia Lloret de Mar s’han ubicat a les casetes de prim.

Text: Nova Radio Lloret