El pavelló municipal de Vidreres disposarà d’un sistema d’energia solar tèrmica

El pavelló municipal de Vidreres disposarà d’un sistema d’energia solar tèrmica, segons ha avançat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Adrobau. Aquest equipament municipal és molt utilitzat atès que s’hi realitzen moltes activitats esportives amb un gran consum diari d’aigua calenta. Fins ara, tal com ha explicat el regidor, l’aigua s’escalfava amb una caldera de gas natural.

Eduard Adrobau ha explicat que amb la instal•lació del sistema d’energia solar tèrmica, productora d’una part d’aquesta aigua calenta sanitària (ACS), s’espera aconseguir un estalvi del 58%. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Adrobau, ha recordat que l’energia solar tèrmica és una tecnologia idònia per a la producció d’aigua calenta sanitària en espais on el seu consum és bastant elevat, com piscines, pavellons o altres equipaments esportius.

Per això, des de l’equip de govern es va creure oportú la instal•lació d’energia solar tèrmica per a la producció d’aigua calenta sanitària. Pel que fa la seva ubicació, Adrobau ja ha informat que l’energia solar tèrmica està ubicada al pavelló municipal de la població de Vidreres i donarà servei a les dutxes dels vestidors d’aquest equipament.

Pel que fa la configuració bàsica d’una instal•lació solar tèrmica, el màxim responsable de Medi Ambient i Sostenibilitat al consistori vidrerenc, Eduard Adrobau, ha explicat que consta d’uns captadors que aprofiten la radiació solar que incideix sobre la seva superfície i la transformen directament en energia tèrmica, elevant la temperatura del fluid que circula pel seu interior.

Subvenció de 7.500 euros

Aquest projecte ha tingut un cost total de 26.000€ i es preveu que amb pocs anys s’aconsegueixi l’amortització. A més, Adrobau ha anunciat que l’equip de govern ha aconseguit per a la posada en marxa d’aquest nou sistema d’energia solar tèrmica una subvenció de 7.500€.

Finalment, Eduard Adrobau, s’ha mostrat molt satisfet de l’aposta que des de l’equip de govern s’ha fet vers aquest projecte i ha destacat que “l’Ajuntament està fent un pas més per complir el Pla d’Acció d’energia sostenible, i reduir les quotes de CO2 que emet el municipi de Vidreres”.