El conseller Josep Bargalló anuncia que Lloret de Mar tindrà un nou Institut escola

Ajuntament de Lloret de Mar

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest matí que Lloret de Mar disposarà en un futur d’un nou Institut escola. Ho ha manifestat durant la seva estada avui al municipi, on conjuntament amb l’alcalde Jaume Dulsat ha visitat l’Escola Pere Torrent i l’Institut Escola de Lloret.

Bargalló ha exposat que el model d’Institut escola «és segurament el més adequat: per un cantó per la bona experiència que ja tenim a Lloret, com per aquesta necessitat d’un municipi en què sembla que es mantindrà la petició de places d’infantil i que a la vegada pujarà la secundària». «Per tant», ha afegit, «l’institut escola ens va molt bé per preveure aquests canvis en els propers anys, a partir d’una nova construcció educativa, que a més servirà per esponjar les ja existents».

El titular d’Ensenyament també ha avançat que ha traslladat a l’Ajuntament que el Departament modificarà els criteris de qualificació de centres d’alta i màxima complexitat per fer-los més clars, equitatius i coneguts.

I ha afegit que la nova qualificació inclourà els centres de Lloret que així ho requereixin: «La voluntat és tractar la realitat educativa de Lloret amb perspectiva, i ser conscients que necessita uns recursos específics per les seves necessitats educatives especials,  producte de l’allau migratori molt divers que té».

Generalitat de Catalunya

Aquesta visita s’emmarca en una petició de l’alcalde Jaume Dulsat que va convidar al conseller d’Ensenyament a visitar el municipi per veure sobre el territori les realitats de l’escola Pere Torrent i l’Institut-Escola Lloret de Mar.

L’alcalde explica que «en relació a l’escola Pere Torrent hem demanat al conseller d’Ensenyament que, per les característiques que té l’escola, amb un alt índex d’alumnat procedent de diferents països, 43 nacionalitats concretament; per l’alt nombre de matrícula viva i el nivell socioeconòmic de les famílies, tingui la consideració d’escola de màxima complexitat el que permetrà tenir més recursos tant en personal com econòmics».

El conseller d’Ensenyament s’ha compromès a donar sortida a les dues peticions; en aquest sentit l’escola Pere Torrent serà considerada oficialment com a escola de màxima complexitat a partir del curs vinent, tot i que ara ja s’hi destinaran els recursos necessaris, i respecte al nou institut-escola la conselleria entén que la construcció del nou institut escola és una necessitat pel municipi motiu pel qual s’han compromès a realitzar els estudis i projectes necessària per tal que sigui una realitat properament.