Vidreres acull aquest cap de setmana la 5a edició del Festival de Jazz a la Fresca

En el marc incomparable del pati de Can Xiberta, una casa pairal reconstruïda per l’Ajuntament de Vidreres es durà a terme la cinquena edició del festival de jazz a la fresca de Vidreres, edició del 2018.

Una iniciativa que neix des de l’Ajuntament de Vidreres mitjançant la seva regidoria de cultura i que pretén ser un referent i fer-se un espai entre els festivals de jazz que durant l’estiu es fan a contrades gironines.

És habitual que es dediqui el festival a autors o gèneres ja consagrats i és per això que en darreres edicions hem pogut gaudir d’homenatges musicals a Franc Sinatra, al latin-jazz o a Ella Fitzerald per exemple.

Aquest anys, i seguint la mateixa línia es retrà homenatge a DJANGO REINHARDTi al seu jazz manouche i gygpsy jazz.
 
És per això que cadascun dels tres dies del festival hi haurà una formació que interpreta aquest gènere amb un ampli domini de la tècnica la
qual cosa ens evocarà els millors moments Django de la història. 

Per acompanyar aquests tres grups que més endavant enumerem contarem amb dos convidats de luxe, per una banda l’EVA FERNANDEZ i per l’altre en LLIBERT FORTUNY, acompanyats de músics de primera categoria.

Els dies del festival seran els propers divendres, dissabte i diumenge, 24, 25 i 26 d’agost. I les formacions que ens acompanyaran són:

24 D’AGOST – 21.00
– ACOUSTIC GUIRI EXPLOSION  

Acoustic Guiri som un grup ubicat a Barcelona que tenim com a principal font d’inspiració musical el jazz manouche el swing i el blues. Combinem la formació instrumental amb la càlida veu de blues i soul de la nostra cantant. L’eclecticisme musical dels components ens permet oferir un repertori molt ampli i variat amb un so únic, fruit d’aquestes diverses influències que adaptem a cada tipus d’event.

En la dècada que portem de funcionament, hem tocat per Espanya i França principalment en festivals però també en events de tot tipus, caves de jazz, festes privades,… Julie Hamar: Veu Pierre-Arnaud Bourhis: Guitarra Fanny Abela: Violí Fran Asensio: Guitarra François Georges-Picot: Contrabaix

– EVA FERNANDEZ

Eva Fernández és una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista I cantant. Tot i la seva joventut, i com a membre de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida pel poliinstrumentista Joan Chamorro, Eva Fernández acumula una llarga experiència en pocs anys i forma part de la nova fornada de joves i destacades veus femenines. Fins ara, ja ha actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Fortuny, Carles Benavent o Jordi Bonell, i ha participat en diversos projectes amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group.

També ha participat als festivals de jazz de Barcelona, Terrassa, Porta Ferrada, Menorca, Roses, Vic i Xàbia (València), entre d’altres. Després de publicar el seu primer treball discogràfic ThatDarkness en format quintet, Eva Fernández es presenta ara amb una altra proposta més reduïda. El trio amb Josep Munar i Enric Fuster, amb els quals desembarca un jazz fresc, contemporani i elegant.

25 D’AGOST – 21.00 H
– SCARAMOUCHE 

Inspirats per la música de Django Reinhardt, Scaramouche interpreten el jazz manouche de forma variada i personal, però sempre amb la simplicitat i l’alegria característica d’aquest gènere que farà que no puguis parar de moure el peu.

El seu repertori transita des del swing més clàssic dels cafès de París fins al funky, la bossa o la rumba manouche, oferint així una visió més diversa i àmplia del gypsy swing. Elisenda Julià: Veu Jon Unanua: Contrabaix DiegoMena: Guitarra JacobMarce: Guitarra

26 D’AGOST – 18.00 H 
– SHINE  (gypsy jazz) + POL PRATS

El jazzmanuoche o gypsy jazz, del que Django Reinhardt n’és el màxim exponent, va ser la música per excel.lència de l’època dorada de les caves de jazz de París dels anys 30’s als 50’s, un estil de jazz europeu que prèn com a gran figura el violinista francès Stéphane Grapelli,
que junt amb Django van formar el Quintet du Hot Club de France, el més important que hi ha hagut d’aquest de l’estil amb gran èxit arreu del món. Inspirats en aquest estil de música, Shine comencen a tocar junts amb la intenció de rememorar aquesta música que mai passarà de moda en la que el ritme (increïblement potent) s’apodera de l’auditori sense demanar permís, i fa vibrar l’audiència a cada actuació. Chino: resophonic guitar i veu Albert Bello: guitarra manouche Rod Deville: contrabaix

– LLIBERT FORTUNY + MANEL CAMP + MIREIA FARRÉS. JZBACH

Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés ens demostren, una vegada més, que el jazz és un llenguatge universal. Que lluny queden els contenidors estancs, aquells que, guiats per criteris gairebé científics, distingien entre música culta i popular, entre bona música i música de carrer… Una vegada esbucades les fronteres, en aquesta ocasió ha estat J.S. Bach –ara amb Z de Jazz– qui ha volgut vestir-se amb les puntades doctes d’aquest trio de mestres de la improvisació. La seva música, un cop més, esdevé un diàleg de sorpreses, que ens porta des dels motius inconfusibles del geni alemany fins a propostes genuïnes i actuals, en un itinerari que, com sempre, només la perícia fa que sembli planer.