Tossa és pionera en la instal·lació d’esferes reflectants de vidre Swarovski a les rotondes

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha instal·lat 54 esferes de vidre tallat Swarovski anomenades SwaroCircle a diverses rotondes d’entrada al municipi que donen un angle de reflexió idoni perquè s’il·luminin quan els vehicles s’hi apropin i així indiquin la forma i a quina distància està la rotonda.

Es tracta d’un reflector 360º, produït per l’especialista en seguretat viària austríaca Swareflex, i fabricat amb un vidre tècnic altament ressistent d’Swarovski, que aconsegueix una reflectivitat constantment alta sense necessitat de subministrament d’electricitat.

Ajuntament de Tossa de Mar

Es tracta d’un fet pioner a comarques gironines amb la intenció, segons els regidor d’Obres i Serveis, Manu Mohedano, “d’apostar per un producte innovador i millorar en seguretat per als vianants i vehicles”. En aquest sentit, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar més esferes en altres espais del municipi, com en separadors de línies de circulació.

Les esferes s’anomenen SwaroCircle, un producte Swarereflex que pertany a Swarovski Group i que s’ha donat gratuïtament al municipi de Tossa com a prova pilot i ha estat col·locat per la Brigada Municipal d’Obres.